Szerintetek létezik olyan gyilkosság, amit meg lehet bocsátani? Ha igen, melyik ez? Ha nem, miért nem?
Figyelt kérdés
(Tudom, hogy ez a kérdés nem kifejezetten az emberi tulajdonságokra vonatkozik.)2014. ápr. 12. 13:58
1/7 anonim válasza:
Te tudnál hibáztatni egy 15 éves lányt aki önvédelemből leszúrta az apját, hogy az ne erőszakolja meg ezredszerre?
Persze, hogy van "megbocsájtható" gyilkosság.
2/7 anonim válasza:
Az önvédelemből elkövetett gyilkosságok többnyire ilyenek.
3/7 anonim válasza:
Szerintem pl. ha egy nő valahogy képes megölni a támadóját, miközben az meg akarja erőszakolni, azt nem tartom bűnnek. De ez jogos önvédelem.
4/7 anonim válasza:
Igen, ha önvédelemből teszed. Pl. olvastam, hogy valahol egy öreg bácsi otthonába betört késsel egy 30 év körüli nő. A bácsi leütötte egy vassal, olyat rásózott, hogy a csaj a helyszínen meg is halt. Szerintem simán megérdemelte.
5/7 anonim válasza:
Önvédelem, és bocsánat, ha ezzel mások világnézetét sértem, de szerintem az abortusz is "megbocsátható gyilkosság" - legalábbis az én nézőpontomból.
És a jogos bosszúról mit gondoltok? Mondjuk megölik az ember fél családját, ekkor megbocsátható-e, ha ő meg bosszúból megöli a gyilkosokat?
6/7 anonim válasza:
Ha valaki egy olyan személyt öl meg akinek a léte csak szenvedést és halált okoz (diktátorok, sorozatgyilkosok) akkor részemről az megbocsáthatónak számít.
7/7 anonim válasza:
Amellett amit a többiek már mondtak (kivéve az abortuszt), én még háborúban, közkatonaként, a hazádat védve elkövetett gyilkosságot tartom elfogadhatónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!