szegénység =/= koszosság! Ha már egy darab szappanja van, akkor már tud mosakodni, ha annyira szegény, és vannak barátai és családja, mert gondolom oda jár, akkor csak talál valakit, aki engedi, hogy mondjuk egy héten egyszer lezuhanyozzon nála, meg néha kimossa a ruháit.
2014. ápr. 9. 22:43
2/7 anonim válasza:
Úgy érted hogy ez az ember még az átlag szegény embernél is szegényebb? Mert az ilyeneknek szerintem nincs ezzel a dilemmával gondjuk, mert az utcán csövelnek.
2014. ápr. 9. 22:44
3/7 anonim válasza:
Nem. Alapvető igényesség a személyes higiénia. Szappan nem drága, és akár a fürdővizében is ki tudja mosni a ruháit.
Ha valaki szegény, azért még ne legyen igénytelen!
2014. ápr. 9. 23:03
4/7 anonim válasza:
Éltem én már az átlagnál szegényebb színvonalon de fürödni mindig fürödtem. A "nem fürdik, nem mossa a ruháit" jelenséget én azokon szoktam észrevenni akik ha munkanélkülek is akkor is a segélyen inkább okostelefont meg cigit vesznek kaja és mosószerek helyett. Még a mélyszegénységben élő ismerőseim is szoktak tisztálkodni ha van rá lehetőségük pedig ők aztán joggal mondhatnák, hogy "ha már csóró vagyok akkor leszarom ki mit gondol a tisztaságomról".
2014. ápr. 9. 23:14
5/7 anonim válasza:
Nem nézhető el szerintem. Lehet ám segítséget is kérni, erre vannak családsegítők. A faluban, ahol élek, szociális munkások szedik össze a nyomorban élő etnikumot és magyart egyaránt, kimossák őket a koszból, tiszta ruhákat kapnak, hozzá mosó- és tisztító szereket. ( Az más tészta, hogy nagyrészük még aznap folyékonyra váltja a kocsmában, másnap már retkesek, büdösek...)
Csak az koszos, aki az akar lenni.
2014. ápr. 10. 17:33
6/7 anonim válasza:
Ha csöves lennék üvegeket gyüjtenék amiket leadok kapok éte icipici pénzt,vennék egy 100ftos tusfürdöt mert ugye olyan is kaphato..egy mosdos wc..leszarom ki mit gondol de én bizony ám megfürdök :D
2014. ápr. 10. 18:28
7/7 anonim válasza:
Szerintem nem ha annyi pénze sincs, hogy szappant vegyen akkor legalább fürödjön le sima vízzel az is jobb mint a semmi. A ruha kimosásához pedig nem kell mosógép kézzel is kilehet mosni. Én azon vagyok kiakadva amikor a tv-be mutatják a szegény családokat de a háttérbe hót mocsok van ugyan már ahhoz nem kell pénz, hogy kitakaríts ez már az igénytelenségről szól.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!