Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Okosnak születni kell, vagy a...

Okosnak születni kell, vagy a neveléstől leszünk azok?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 7. 19:20
 1/6 anonim válasza:
90%
Kimagaslóan okosnak születni kell. Egy átlagos eszű a szorgalmával tud kompenzálni.
2014. ápr. 7. 19:27
 2/6 anonim ***** válasza:
85%
Is-is. A genetika és a nevelés egyaránt behatárol, valamint a kora gyerekkori érzelmi kapcsolatok.
2014. ápr. 7. 20:12
 3/6 anonim ***** válasza:

Is-is.

Gyerekkori bánásmód is számít - a jó készségfejlesztés és jó, szerető családi közeg javíthat az eszen, a bántalmazás, elhanyagolás rombolhat.

2014. ápr. 7. 21:22
 4/6 anonim ***** válasza:
Hozok egy példát. Amikor 2 éves volt a lányom, észrevettem, hogy érdeklődik a betűk iránt. Egy pofon egyszerű módszerrrel-amit én találtam ki-megtanult olvasni és 4 éves korában már könyveket olvasott. Tehát:kell egy bizonyos értelmi képességgel születni és kell hozzá egy családi és szociális háttér
2014. ápr. 7. 22:24
 5/6 anonim ***** válasza:

Aranyat ér a tehetség is, a sima pozitív megerősítés is, a rendes törődés meg aztán tényleg, és a szorgalom is, aminek már-már elengedhetetlen feltétele a példás szülő, aki többek közt nem sajnál munkát fektetni jó dolgokba, szorgalomból ötös.

És persze hagyni kell játékot csinálni komolyabb dolgokból is idejekorán, anélkül nagyon nehezen lesz zseni.

2014. ápr. 7. 22:38
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

15-15 IQ pontot változtathat a környezet a veleszületett intelligencián a szakirodalom szerint. Negatív és pozitív irányban is.

Gyerekkorban az ingergazdag környezet és a stabil érzelmi környezet felfelé módosítja, ennek az ellentéte lefelé.

2014. ápr. 8. 08:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!