A zsidókat miért utálják szerte a világon? Miért nem szeretik őket Magyarországon? Mit gondoltok erről? Mi lehet az oka? Nekem senki sem ad konkrét válaszokat, mindenki csak mismásol. Köszi, a hozzászólásokat előre is!
Mert mindig kell egy "bűnbak". Ahogy nő a nyomor a világban, úgy ez a bűnös keresés is egyre erősebb. Tény hogy a zsidók általában jobb pizíciókban voltak, na de miért? Mert mind szorgalmasan tanultak, plusz segitették/segítik egymást. Ők nem irigyek mint a legtöbb ember, hogyha "az én tehenem megdöglött akkor dögöljön meg a szomszédé is!", ők inkább segítenek, meg tény, hogy mindenben az üzlet lehetőségét látják, de ezt általában nem a másik eltiprásával (persze vannak kivételek, ismerek is olyat...)
Szerintem ez az összefogás ami sok embernek szúrja a szemét, mert pl magyarországra külösen jellemző, de talán máshol is, hogy az emberek mindig legyőzni akarják a másikat, meg mindent egyedül akarnak elérni (megjegyzem nem mindenki), és ha valakinek valami jó, akkor egyből utálják, merthogy biztosan csal, lop, stb., és sokszor elborul az agyuk és nem nézik a tényeket ( ő tisztességesen dolgozik). Valaki kitalálta, hogy ez hogy nekik jól megy, az azt jelenti hogy a többieknek miattuk nem, és egyből ők lettek a hibásak. Plusz mint ahogy előttem is írták, a zsidók elég "birka nép" volt, többségük szó nélkül tűrte a kínzásokat, meg se próbált védekezni, és az embereknél, csakúgy mint az állatoknál, a másik gyengesége agressziót vált ki, hisz hatalmuk lehet fölöttük. A mai zsidók amúgy már nem ilyenek, mert a holokausztot csak a legerősebbek, és a legügyesebbek élték túl, és ez a gyerekeikbe is beleivódott.
Vagyis ma is a többségük élelmes.
Az emberek meg szeretnek gyűlölködni, és minden zsidót hibásnak látnak a nyomorukért, illetve mindenkit annak titulálnak aki meglopja az országot (pl a politikusaink közt nem tudom van e zsidó, még a balosok közt se, illetve a bankárok inkább németek, ahol nem is maradt zsidó).
A kirívó öltözködésről pedig annyit hogy azt csak az ortodoxok csinálják, de őket a "normál zssidók" se nagyon szeretik. A sima zs-t pedig meg se lehet ismerni, mert ők ugyan olyanok, mint az adott országban mindenki.
Szóval a zsidókat csak kikiálltották bűnösnek, ezt egyesek erősen is terjesztik, olyannyira hogy a sok befolyásolható, agresszív személy ezt el is hiszi. Nézz csak meg egy jobbikos újságot, vagy honlapot, akkora marhságok vannak benne tényekkel alátámasztva hogy mikor először olvastam, azt hittem ez egy új vicclap. (pl még a globális felmelegedésről is ők tehetnek, van hozzá technikájuk, vagy azért lett a wizzairnak közvetlen izraeli járata, hogy idetelepülhessenek - mintha eddig nem járt volna arra repülő)
Na szóval ennyi, gondolkozni kéne, nem pedig vakon mindenkit egy kalap alá venni. Mert köztük is vannak szemét, aljasok, de hát melyik népben nincsenek? A többség náluk is rendes ember.
#1, #2, #3, #6 és #7 felsorolt néhányat azok közül az ostobaságok közül, amiket megetetnek az emberekkel azok, akik idõrõl idõre megpróbálják megszerezni a zsidóktól azt, amit azok munkájukkal megszereztek.
Külön megjegyzést érdemel: "Azt mondják: csak mi vagyunk isten népe, mert kiválasztott minket" - ami egyszerûen nem igaz, ilyet zsidók sohasem mondtak, mindig azok mondják, akik uszítani akarnak a zsidók ellen.
Ezért a végére - sokadszor - ideírom, mit is jelent, hogy "kiválasztott".
Az eddigi értelmes magyarázatok így foglalhatók össze: "a zsidókat" nem utálják szerte a világon, a világ nagyobb részén általában nem. Ahol igen, ott sem a többség, csak hangosak. Akik igen, azok részint írígységbõl, haszonszrezéshez ürügyet kersve, részint saját tudatlanságuk, pontosabban téves vélt tudásuk alapján.
Szükséges azonban egy kiegészítés:
Az ókorban a 3. századig a zsidó vallás volt az egyetlen EGYISTENHÍVÕ vallás. Ez akkor igen jelentõs különbség volt és forrása annak, hogy mások szemben álltak a zsidókkal.
Akkor a "kiválasztott nép":
( "... megismertem őt, hogy meg fogja parancsolni az ő fiainak és az ő házának maga után, hogy őrizzék meg az Örökkévaló útját, cselekedvén igazságot és jogot ..." [ fiainak és az ő házának maga után - utódainak, leszármazottainak ] ( Ezt Ábrahámról mondta. Mózes elsõ könyve, 18. fejezet,19. vers - [link] ) - Természetesen ez nem jelenti, hogy mások nem haladhatnak az ÚR útján, nem cselekedhetnek igazságot és jogot ... :)
A szövetséget azután megkötötte Izsákkal, Jákobbal, végül a Szinaj alatt az egész néppel, akik azt mondták rá: "násze vnismá" - "megtesszük és meghallgatjuk." ( Mózes második könyve, 24. fejezet, 7. vers )
Ezzel jött létre a vallás és a szövetség I-ten és a nép között, ezzel lett a "választott nép", aminek tartalma, hogy megtartják ( "megteszik" ) mindazt, amit I-ten mondott.
Ettõl kezdve a Világ végéig I-ten választott népe, mert Õ örök és változatlan.
Zsidó fordítás: [link]
Továbbá az un Hertz Biblia, címe: Mózes öt könyve és a haftárak , ez azonban sajnos nincs a neten, viszont forgalomban van, megtalálható könyvtárban is.
Katolikus: [link]
Protestáns: [link]
Utolsó, én is voltam Izraelben, sőt félig én is zsidó vagyok, de nem azért írom amit írok;
A zsidók és arabok valóban békében élnek egymás mellett. Amelyik arab nem ellenségeskedik, annak sokkal jobb élete lett mint előtte, mert ugyanúgy megkap mindent mint a zsidók, ugyanúgy járhat egyetemre, dolgozhat magas beosztásban is. Vannak arab orvosok, akik zsidókat gyógyítanak, ez normális.
Viszont ha valamelyik arab ellenségeskedik, támad, az valóban megjárja.
Gázára csak akkor lőnek VISSZA a zsidók, ha már elegük van abból, hogy azok is folyton lövöldöznek. És akkor is igyekeznek pontosan célozni, és csak azt kiiktatni akivel probléma van, lehetőleg minél kevesebb civil áldozattal. A palesztinok, erre nem szoktak figyelni. Tv-be láttam olyat is, hogy véletlenül mégis megsérült egy gyerek, akit azonnal ki is vittek a zsidók, hogy rendes ellátást kapjon.
Jó persze lehet azt mondani, hogy ez a föld a palesztinoké volt, ami igaz is, de arról, hogy a zsidóknak egy új országot kellett létrehozni (ami egyébként 2000 éve az övék volt), arról az antiszemitizmus tehet, mert mindenhonnan kiutálták őket, hiába voltak a háború előtt jóval békésebbek. De mondom ők nem akarnának senkinek sem ártani, csak magukat védik, amelyik arab nem megy nekik, azt nem bántják, nem utálják.
Nézd meg pl az Exodus című filmet, vagy volt még valami karácsony tájékán az atv-n (csak nem emlékszem a címére), ami szintén arról szólt, hogy testvérként szerették egymást, aztán néhány vad arab fellázadt, és úgy kezdődött a háborúskodás...
1. Foszfor bombat Izrael SOHASEM hasznalt. Amit hasznalt (es hasznalni is fog szukseg eseten) azok VILAGITO toltetek, es az a feladatuk, hogy a katonak PONTOSAN tudjanak celozni, es NE polgari szemely sebesuljon meg.
2. Eleg fura elozo, hogy nem tudod, hogy Palesztina az az osi ZSIDO KIRALYSAG LATIN NEVE. Olyan, hogy arab paleszin orszag, allam, SOHA nem letezett a tortenelem folyaman.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!