Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan tudnek a testbeszedrol...

Hogyan tudnek a testbeszedrol tobb informaciot szerezni?

Figyelt kérdés
Nagyon erdekel a tema es szeretnek tanulni, tobbet tudni rola. Olvastam Allan Pease-Testbeszed konyvet,jelenleg Paul Ekman-Leleplezett erzelmek-et olvasom. Erdekel konyv, cikk, eloadas, barmi ami errol szol.

2014. ápr. 4. 18:09
 1/9 anonim ***** válasza:
Tanulj egy szociopatától.
2014. ápr. 4. 18:15
 2/9 A kérdező kommentje:

ugyan mar, komolyan kerdeztem!

(mutass be egynek)

2014. ápr. 4. 18:28
 3/9 anonim ***** válasza:
Halál komolyan mondtam, na! És különben is... én félek tőlük. Ha tudnék is egyet, menekülnék előle, mielőtt tönkretesz.
2014. ápr. 4. 18:37
 4/9 A kérdező kommentje:

maradjunk elmeleti sikon, ne a gyakorlatban probalkozzunk

valami olvasnivalora gondoltam

2014. ápr. 4. 18:41
 5/9 anonim ***** válasza:

javaslom, h olvass pszichológiai kutatásokról, publikációkról a témában.

de vannak még könyvek a testbeszédről, amiket én olvastam, azok nem igazán fogtak meg.

2014. ápr. 4. 19:51
 6/9 A kérdező kommentje:
mondj peldakat ilyen publikaciokrol meg konyvekrol is, kerlek
2014. ápr. 6. 12:09
 7/9 anonim ***** válasza:
vannak pszichológiai folyóiratok és azok közt keresgélj. pl. felmész egy egyetem honlapjára, rákeresel a pszichológiai tanszékre és az ott dolgozók publikációi közt keresgélsz, ha szerencséd van, akkor on-line elérhető is.
2014. ápr. 6. 13:29
 8/9 anonim ***** válasza:

Gyakorlással és figyeléssel.

Paul Ekmannak azt hiszem két könyve jelent meg nálunk, de angolul több könyve elérhető, (pl Unmasking the Face) amik szerintem gyakorlatiasabbak, sőt ha nézted a hazudj ha tudsz c sorozatot, akkor láttad, hogy ott állandóan gyakorolnak egy programmal, két ilyen programja is van, az egyik a SETT a másik a METT.. Illetve vannak ezeknek tovább fejlesztett csak weben elérhető verziói. Sőt vannak videó anyagai a FACS –ről azaz Facial Action Coding systemről. Ezt úgy képzeld el mint az arcizom mozgásokat katalogizáló rendszert. Ehhez is van kiadott cd rengeteg videóval és a cd-n kézikönyvvel.

Joe Navarronak és vannak itthon kiadott könyvei, ezek picit mások, mint az Allan pease könyvek.

Aztán jó módszer hang nélkül nézni filmeket, tanulmányozni profi színészek játékát, egy-egy érzelemnél, a saját testbeszéded tudatos megfigyelése is jó dolog egy-egy helyzetben, vagy mások testbeszéde például amikor te tisztában vagy egy bizonyos szituációval, de más mások elől el akar titkolni valamit, stb.

Angol nyelven széles irodalma van. De gyakorolni, figyelni, figyelni és főleg saját magadtól tanulhatsz rengeteget és ha elsajátítod ennek a képességét, akkor kialakítasz magadban egy olyan képességet, amikor a testbeszédet ismerő tudatalattidtól is szerezhetsz információkat.

2014. máj. 18. 10:39
 9/9 A kérdező kommentje:
Koszonom!
2014. máj. 18. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!