Hány napig bírjuk evés, és alvás nélkül?
Evés nélkül egy egészséges, és erős szervezet kb. 40-60 napig bírja ki max., de ez nem a böjtölésre vonatkozik. Tehát addigra már ugye életveszélyes állapotba kerülne az ember stb. Én ezt olvastam több helyen is neten.
Alvás nélkül, hát azt nem tudom, magamból kiindulva én max. 3 napig bírtam ki, viszont úgy, h nem ittam semmi koffein tartalmú dolgokat. De biztos vannak, akik tovább is bírják.
A kettőt együtt minden gond nélkül szerintem max. egy hétig lehet kibírni, erős szervezet esetében. Én tuti nem bírnám addig ki. :D
Evés nélkül nagyjából 2 hétig, onnantól már éhhalál van, de ez nagyban függ a testalkattól, egy kövér vagy egészségesen izmos ember tovább bírja, mint egy sovány ember, akinek valószínűleg a anyagcseréje is gyorsabb.
Alvás nélkül 3 napot "gond nélkül" kibírunk, negyedik után már kimerül az agyunk, ami ájuláshoz vagy élethű hallucinációkhoz vezethet, egy hét után meg jön a végkimerülés, persze mindez koffein nélkül.
Hozzátenném, hogy folyadék nélkül ellenben 2-3 nap után kiszáradunk, amibe bele szokás halni.
nyuszika megy a sivatagban, már majdnem éhenhal,
mikor szomjanhal
Evés nélkül akár jópár hétig is, alvás nélkül viszont szerintem nem bírhatja túl sok napig az ember. Elég hatékony kínzási módszer, viszont nem tudok adatokat, mikor halunk bele.
Elég kis gyakorlatom van evés- és alvásmegvonásban, annyit tudok, hogy 4 és fél nap nemevést lazán kibírok fizikailag (elég morcos lennék azért s valószínűleg agyilag sem lennék topon) s hogy ma már képtelen vagyok éjszakázni, s ha nem alszom rendesen egyszer (pár óra alvás, nem 0), akkor agyhalott vagyok másnap és úgyis bealszom. Van, aki sokkal jobban bírja az ilyesmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!