Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem akarok élni?

Miért nem akarok élni?

Figyelt kérdés
Ma éppen cipôt vásároltam amikor annyira borzalmas dolgok kattogtak a fejemben, hogy még én magam is sírtam rajta. A lényeg az, hogy nem akarok élni, viszont a környezetemben lévôek közül nem olyan régen többen is váratlanul meghaltak és ez valószínûleg kihatással volt rám. Olyan mintha egy 15-16 évesnek kinézô (közben 22 vagyok és mindig kiskorúnak néznek) tesben egy olyan lelket hordoznék, ami nagyon öreg és nem vágyik semmire csak, hogy legyen vége már. Ez valami tudat alatti lehet, mert álmaimban is gyakran elôkerül pl.: múltkor egy régi barátom halt meg és visszatér álomban és valóságban ez az élet eldobás. Egyre aggasztóbb. Néha semmirekellônek érzem magam, pedig napi szinten többször is segítek másoknak.
2014. márc. 22. 22:18
 1/2 anonim válasza:
Szia! Én a helyedben elmennék pszichiáterhez. Boldog vagyok meg sokat mosolygok és optimista vagyok, de van olyan, hogy néha depresszió tör rám. Elmentem pszichiáterhez és segített valamennyit. :) Az meg hülyeség, hogy öreg lelked van. :D
2014. márc. 22. 23:20
 2/2 anonim ***** válasza:
Vannak dolgok amik lehangolnak, és vannak dolgok amik fel. Van az igazságnak nevezett dologban valami vicces. Az igazság felszabadít, elégedetté, és jókedvűvé tesz. Szóval amikor azt hiszed az igazságot állítod de közben rosszul érzed magad akkor nem az igazságot állítod, mert az érzés ami rossz azért jön létre mert a tudatos gondolatok nem egyeznek a tudattalanodban élő dolgokkal. A tudattalan az ember bölcsebb, okosabb, része. Ha a tudatos gondolat és a tudattalanban élő gondolat között egyezés áll fenn akkor fogsz érezni jóságot a lelkedben. Szóval tégy egy megállapítást, és figyeld meg milyen érések, illetve gondolatokat vált ki, ami gondolatokhoz milyen érzések kapcsolódnak. Ha negatív, akkor állítsd vele szembe az ellenkezőjét, és azt figyeld meg, hogy azt miként reagálod le mélyebb szinten. Ha azt mondom: Sza* vagyok. Ezt olyan lelombozó hangsúllyal mondom ki ergo nem igaz. Próbáld ki. Mindig minden szituációban aztán figyeld az érzéseid, és vedd észre a lehúzást, majd korrigáld. A tudatalattihoz tartozik az is, hogy az ember milyen nemzetiségűnek születik. És hát mi magyarok kapjuk rendesen, hogy senkiházi csőcselék vagyunk, és ez bár az ember nem tudatosítja magában mégis rányomja a bélyegét az emberre. Holott az igazság megtudása üdítőleg hat rá. Nézd meg a sok puruttyát, ők is céltalanok, gyökértelenek, de veled ellentétben lévén a lelkük mételyével nem akarnak foglalkozni a szórakozásba, bulizásba, hülyeségbe menekülnek, ami nem az ő hibájuk, hanem ezt a programot kapják, a társadalomtól, szülőktől, médiától. Örülj neki, hogy fáj az élet, mert azt mutatja te már megértél arra, hogy megtudd az igazságot, mert a lelked már eléggé finom ahhoz, hogy érezd a dolgok mögött álló erőket, és a mai világ mögött nem boldogság áll. A legnagyobb sötétségben születik meg a fény. A szén a föld mélyén kínok között válik gyémánttá. Te már kínlódtál, most ki kell másznod a kínok közül, felül kell rajtuk emelkedned. Ajánlom nézzél youtube-on, Born Gergely, Pap Gábor, Szántai Lajos, Géczy Gábor, előadásokat. ÉS miközben nézed figyeld magad, hogy minek állsz ellen, és ha kell állítsd meg a videót, és töprengj, hogy miért. Régen egy előadás után nagyokat sétáltam a városban, és hajnalban értem haza, tele életkedvvel, miután megannyit töprengtem a világ dolgain.
2014. márc. 23. 01:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!