Szerinted mennyit fog fel a saját mondandódból az akivel beszélgetsz?
Figyelt kérdés
2014. márc. 7. 20:35
1/6 anonim válasza:
Kelle arra törekedni, hogy minél gyorsabban értsék meg, amit akarsz, s ezt sima motyorékolással és lapos, hangsúlytalan dumával biztos nem éred el. Itt neked kell változtatnod.
2/6 anonim válasza:
attól függ kivel beszélek. ha legjobb barátom akkor közel 100%-ot, de ha nem, akkor nyilván kevesebbet, mert sokfélék vagyunk és sokszor félreértjük egymást
3/6 anonim válasza:
Sokszor a saját előfeltételezéseinnek megfelelően értelmez, a szavak önmagukban "fogyatékosak", meg az emberek gyakran túl lusták, hogy mondatra rendesen odafigyeljenek.
4/6 anonim válasza:
Állítólag az emberek a körítésre (gesztusok, hangsúly, stb.) sokkal jobban figyelnek, mint arra, amit konkrétan mondasz. A 'hogyan' sokkal fontosabb, mint a 'mit'. Teljesen át is értelmezheti a mondanivalód. Ez mondjuk sokkal kényelmesebb is számukra, mert tudatalatt folyik. Ha valamikor kikapcsolnak, akkor a hiányzó részeket saját veled vagy a témával kapcsolatos előfeltevéseik és a pillanatnyi benyomásaik alapján akár hamisan kiegészítik. Nagyon fontos a hogyan is, hogy tényleg eljusson hozzá az igazi üzeneted.
5/6 A kérdező kommentje:
ezek szerint nem az számít, hogy mit mondasz ha jól előadod magad egy témában és meggyőzően mondod.
Én úgy vagyok vele ha bármiben állást kell foglalnom akkor előtte a lehető legtöbbet megtudok róla és utána ítélkezem.
2014. márc. 7. 22:39
6/6 anonim válasza:
Le fogsz hidalni, de semmi garancia nincs arra, hogy amit mondasz, a másik azt fogja érteni rajta, ezért szokták mondani, hogy nem tudok felelősséget vállalni azért amit mondok, hogy azt fogod érteni rajta amit én meg akartam értetni veled!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!