Van olyan ember, akinek nem kell az alvás?
A szomszédom szerintem sosem alszik! Délelőtt 9-10 kor már mozog, elmegy, visszajön. Délben/délután hallom telefonálgatni nyitott ablakkal szoott lenni, este meg 8-9 kor tv zik, éjjel fölébredek és hajnali 2-3 kor is ég a villany nála.
ez így minden nap!
Ezt hogy csinálják? Van akinek konkrétan nem kell aludnia?
Tudtommal nincs ilyen betegség. Én csak 2 emberről tudok, akiknek nem volt szükségük alvásra, de ők sem úgy születtek, s mindkettő hatalmas traumán ment keresztül, s annak a következménye lett.
Az egyik Kern Pál, magyar katona, 1955-ben hunyt el. Az első világháborúban súlyos fejsebet kapott (fejbelőtték), s megsérült a homloklebenye. Többé nem tudott aludni.
A másik Thai Ngoc, ő egy durva, lázzal járó betegség után többé nem volt képes elaludni. Már több mint 40 éve nem aludt, ha jól tudom még mindig él.
Vannak olyan periódusok, hogy én is csak 3-4 órákat alszom, de tudnék többet is, csak időnként túl vállalom magam , máskor rosszul használom az időmet. Lehet bírni pár hétig, aztán pár napig többet alszom és azután megint birom.
Tini korom óta ez van(47 éves nő).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!