Hogy engedjem el magam?
Én is hasonló vagyok. Vannak, akik a semmiről is órákig társalognak, de nekem ez nem megy.
Egyszer valaki azt mondta nekem, hogy olvassak sokat, s akkor lesz mondanivalóm, tudok majd miről beszélgetni. Ennek az lett az eredménye, hogy nagyon szeretek olvasni, de a beszélgetés/beszédtéma felvetése, kezdeményezése még mindig nehézkes. Igazából azt vettem észre, hogy az is elegendő, ha egy jó témát találok s feldobom, mert ha az illető vevő rá, akkor beszélni fog, s néha néha kell csak a véleményem elmondanom.
De tény, hogy választékosabban tudod kifejezni magad. Kezd egyébként kicsibe. Próbálj ismerős emberekkel pár szót váltani egyszerű dolgokról. Hogy van? Mit szól az időjáráshoz? Látta-e a meccset? Ismeri-e ezt vagy azt a színdarabot? stb.
Aztán lehet idegenekkel szóba állni: Mennyi az idő? Hol kell leszállni? Időjárás stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!