Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan lehet érzéketlenebbé...

Hogyan lehet érzéketlenebbé válni a lelki fájdalmakra?

Figyelt kérdés

Utálom, hogy túlságosan érzékeny vagyok, ráadásul most a szokásosnál is jóval több a zűr, és már nem bírom. Nem szeretnék pszichopata lenni, csak valahogy érzéketlenebbé válni, hogy ne kerülhessek annyira maga alá, ne sírjak annyit, szóval csak valahogy át szeretném vészelni ezeket a dolgokat. Hogyan legyek lazább?

(Gyógyszerezni nem akarom magam.)

Köszönöm előre is a válaszokat!

2014. febr. 23. 16:43
 1/2 anonim ***** válasza:
Tapasztalatból tudom,hogy ezen iszonyú nehéz változtatni,hiszen ilyen az alaptermészeted,én is ilyen vagyok.Engem igazából az Élet edzett meg,sokat fejlődtem azon fájdalmak által,amiken keresztül mentem.Javaslom neked,hogy próbáld úgy felfogni a dolgokat,hogy a sírástól vagy bánkódástól sem lesz jobb,nem változik semmi.Viszont ha összeszeded magad,és legalább megpróbálsz mosolyogni,máris könnyebb lelkileg.Mondjuk teszem fel,megbánt valaki,átgázol a lelkeden.Ilyenkor csak attól fogod magad jobban érezni,ha azt gondolod,te több vagy annál,mintsem ilyen emberrel foglalkozz.Egy ideje így csinálom én is,vidám zenéket hallgatok,hülyéskedek a környezettemel,elnyomom a fájdalmat.Mikor pedig egyedül maradok,arra gondolok,hogy annál több tartás és büszkeség,erő van bennem,mintsem azokra pazaroljak energiákat,akik fájdalmat okoznak nekem.
2014. febr. 23. 17:02
 2/2 anonim ***** válasza:

Ne azonosulj az érzéseiddel (gondolataiddal).

Ehhez felismerés szükséges, hogy te nem a gondolataid vagy, hanem a gondolatok mögötti tudatosság.

Tudom ez elvontan hangzik és sok mindenki nem is érti, de attól még igaz. :)

Olvas például Eckhard Tolle műveket azok is erről szólnak.

2014. febr. 23. 17:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!