Ha okos lennék, akkor boldog is lennék?
Figyelt kérdés
2014. febr. 3. 19:56
1/13 anonim válasza:
Az okos emberek ritkán boldogok.
2/13 anonim válasza:
Szóval ha buta vagy szomorú vagy? Pedig az a tapasztalat,hogy a tudatlanok jól elvannak a világban. Hiába okos valaki ha kizárja az életet, és csak okoskodik, ami maximum pillanatnyi örömet okozna, hogy a felsőbbrendűségét éreztetni tudja valaki. Az okosokkal az a baj, hogy megmagyarázzák maguknak a szenvedésük lényegét, és ragaszkodnak hozz. Ugyanakkor az is igaz ha tényleg okos valaki akkor felismeri önmaga korlátait, és úgy alakítja életét, hogy ami boldoggá tesz azt követi.
3/13 anonim válasza:
Szerintem, ha valaki okos akkor az felfedezi az élet összes/sok hibáját és a sok információtól nem tud boldog lenni. Mindig hajtaná valami, ami a világ megreformálására vagy csak megismerésére sarkalná. Boldog csak a buta és a bölcs ember lehet. A buta, aki a világában el van és csak él. Bár lehet ő is boldogtalan. És a bölcs, aki lehet bolond vagy éppen okos, csak képes volt az élet boldogság nyitjára rájönni és megvalósítani azt. Tehát csak akkor lehetsz okosan boldog, ha bölcs vagy. A bölcs meghatározása meg már egy másik kérdésre tartozik... :)
4/13 anonim válasza:
Sok okos ember van nem mindegyik boldog a boldogság kulcsa nem az iQ-n múlik én azt vettem észre, hogy a szórakozot emberek sokkal többet nevetnek és boldogabbnak látszanak, mint a magas iQ-val rendelkező kollégák. :D
5/13 anonim válasza:
Én úgy gondolom, hogy az okos emberek a boldogtalanok. Ők látják, értik a problémákat, az emberiség borzalmait, a tehetetlenséget, az értelem hiányát...
Tudod, áldott tudatlanság...
6/13 anonim válasza:
Az IQ (értelmi) szint csökkenésével egyenesen arányosan növekszik a boldogság szintje.
Minél tudatlanabb valaki, annál boldogabb.
7/13 anonim válasza:
Pont az okos emberek boldogtalanok.
8/13 anonim válasza:
Pont ellenkezőleg. Az okos emberek hajlamosak kicsinálni magukat a sok negatív gondolattal, ami egy ostoba ember eszébe sem jutna. Kemény dolog. Egy ismerősöm teljesen megőrült, rossz élete volt, de még túl is bonyolította...
9/13 anonim válasza:
én elég sokat foglalkoztam eddig politikával, történelemmel, társadalommal, stb, és iszonyatosan boldogtalan vagyok ezért... Látni a sok mocskot a világban elég rossz dolog. Nehéz a figyelmet másra terelni.
10/13 A kérdező kommentje:
Nagyon bölcsek, és egyértelműek a válaszok :-)
2014. febr. 3. 23:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!