Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Tényleg csak a külső számít?

Tényleg csak a külső számít?

Figyelt kérdés

Mostanában kezd piszkosul elegem lenni abból, hogy vadidegen emberek, akik azt 4-5 másodpercet látják belőlem, amíg elmegyek mellettük az utcán, gúnyos hangon beszólogatnak nekem a külsőm miatt, illetve bizonyos emberek, hogyha kérdezek tőlük valamit, foghegyről, lekezelően válaszolnak nekem. Pedig én nem tartom rondának magam, nem vagyok kövér, nincs kirívó szépséghibám, és általában azért van pár pasi, akinek tetszem. Annyi a "bűnöm", hogy szemüveget hordok, nem rakom ki mindenem, és nem születtem szőke, kékszemű topmodellnek. Nem értem, miért jó ez a fajta viselkedés bárkinek is. Én sem ordibálom más emberek után, hogy te milyen primitív/beképzelt/ostoba vagy... pedig ezek sokkal indokoltabbak lennének, mivel az ilyen tulajdonságokról TEHET is a gazdájuk. Mégis, ezeket nem veszi észre, és nem is teszi szóvá soha senki. Akkor meg a külső tekintetében miért érez mindenki állandó késztetést, hogy közölje mással, hogy (szerinte) mennyire csúnya?

25/L

2014. jan. 13. 16:56
 1/8 anonim ***** válasza:
Merrefelé élsz?
2014. jan. 13. 17:18
 2/8 A kérdező kommentje:
Budapesti vagyok. De ez miért lényeges?
2014. jan. 13. 17:21
 3/8 anonim ***** válasza:
én több nagyon csúnya lányt ismerek, akikkel elég jóba vagyok, ők soha nem számoltak be nekem ilyesmiről! És mikor elmegyek velük valahova, akkor se tapasztalok ilyesmit!
2014. jan. 13. 18:07
 4/8 anonim ***** válasza:
1 vagyok, azért kérdeztem mert én ilyet még sose tapasztaltam, pedig hasonlóan se nem szép se nem csúnya kategóriába sorolnám magam, sőt régebben még kövér is voltam, még régebben meg sovány és szemüveges :). Pedig én is budapesti vagyok.
2014. jan. 13. 18:18
 5/8 A kérdező kommentje:
Hát, én sajnos többször tapasztaltam már ilyet. Nem állítom, hogy nap mint nap előfordul, de mindig, amikor jobb passzban lennék, és kicsit jobban elfogadnám magam, megtalál egy vagy több ilyen tahó. Sokszor még csak nem is az dühít, amit mondanak, hanem a gonoszság és az ártó szándék, amivel mondják. Hogy érzem rajtuk, hogy bántani akarnak, mintha valami bűnt követtem volna el azzal, hogy úgy nézek ki, ahogy. Nem kell engem szeretni, de azt rohadtul igazságtalannak tartom, hogy olyasmiért "büntetnek", amiről nem tehetek. Mintha azt gondolnák, hogy aki kevésbé szép, annak nincs joga boldognak lenni, mosolyogni, kedvesen szólni valakihez. És ha mégis megteszi, akkor bele kell taposni, hogy "tudja, hol a helye". Alapból sosem voltam hiú ember, de ez a bánásmód egyre jobban kiborít.
2014. jan. 13. 18:39
 6/8 anonim ***** válasza:
Biztos feszült emberekkel találkozol akik nem bírnak már mibe belekötni..
2014. jan. 13. 18:40
 7/8 A kérdező kommentje:
Hát lehet. Tudom én, hogy lazábban kéne vennem ezt a dolgot, de nem tehetek róla, az egész "értékrend" idegesít.
2014. jan. 13. 23:26
 8/8 anonim ***** válasza:
Én sem tapasztaltam ilyet. Én pl ha látom, hogy milyen banda van ott, átmegyek az utca túloldalára stb.., de ez tényleg durva.
2014. jan. 23. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!