Mit csináljak, ha már kikészülök, hogy mindenki többet vár el tőlem?
Az ismerőseim leszólnak amiatt, hogy milyenek a jegyeim az iskolában. Nem is lettem semmiből sem 5-ös, csak Irodalomból, meg vagy 3 tantárgyból 3-as, a többiből 4-es. Viszont ezt úgy értem el, hogy soha semmit nem tanulok, pedig tudom, hogy kéne, de egyszerűen nincs semmi kedvem hozzá, általában úgy zajlik egy napom, hogy elmegyek hajnali 6-kor az iskolába és hazajövök vagy 4-re, aztán kb. a lábamon is alig bírok megállni, gyorsan eszek vmit és megyek aludni, aztán felkelek valamikor 8-körül, olyankor mindig fáj nagyon a fejem, mert a délutáni alvások után fájni szokott valamiért, gyorsan bepakolok a táskámba másnapra, elmegyek fürdeni, aztán visszafekszek aludni. Ennyi. Viszont napközben úg kifáradok az iskolában, hogy nem bírom ki, hogy ne aludjak el, amikor hazajövök...ráadásul mostmár az iskolában is egész álló nap fáj a fejem, szerintem a hangzavar miatt, mert az osztályban is egyfolytában ordibálnak, meg a folyosón is...
És az a lényeg, hogy így nem nagyon tudok tanulni, de én meg vagyok elégedve magammal, mert azért tényleg soha nem tanulok semmit és így vagyok mindenből 4-es szinte, más osztálytársaim meg egy csomó tárgyból 3-asok úgy, hogy tanulnak rá. Szóval szerintem egész jó vagyok magamhoz képest, mégis mindenkitől azt hallom, hogy mekkora szégyen vagyok, meg hogy nézzem meg pl. a barátnőmet, ő bezzeg mindenből kitűnő tanuló. És mindenki hozzá hasonlítgat, mindig mondják, hogy -K. ebből is jobb nálad. K. ebből meg ebből a tantárgyból is sokkal jobb nálad. K. mindenből jobb nálad. K. a tökéletes, te meg csak egy kis szar vagy, akinek élnie sem lenne szabad! (jó ezt nem mondják ki, de biztos erre gondolnak)
Mit csináljak? 16/L
Egyrészt: Nem másoknak, hanem magadnak kell bizonyítani az életben. Ha mindenből 4-es vagy, és vannak emellett ötöseid is, és szerinted ez jó, akkor nincs ezzel baj. Szerintem sincs ezzel baj. Főleg, hogy az életben abszolút nem fognak számítani a jegyek, sőt, kimutatták hogy általában azok, akik közepes tanulók, nagyobb arányban lesznek vezetők, mint a kitűnő tanulók. (bár ezt egyetemi érdemjegyek alapján mutatták ki)
Másrészről: Mi az amiben úgy elfáradsz az iskolában, hogy délután este 8ig aludj? Egészségtelen, és persze hogy fáj tőle a fejed. Amikor rád tör az álmosság, igyál meg egy fekete teát, vagy energiaitalt, esetleg sportolj, olvass, hallgass zenét.. De teljesen feldönti a bioritmust a délutáni alvás..
köszi :)
hobbim nem nagyon van, néha, amikor épp nem tudok aludni este, Naruto Shippuudent nézek, az iskolában meg mikor unatkozom órán, szemeket rajzolok.
Köszönöm a válaszokat :)
Tényleg keveset iszok...nagyon is...Bár szerintem még az is közrejátszhat, hogy egész nap be vagyunk zárva és alig szellőztetnek, meg minden..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!