Csak a mi környékünkön okoskodnak a gyógyszertárosok?
Ha veszek valamit akkor vitaminokat veszek a patikába, v homeopátriás nyugtatót, esetleg teát stb. Régen bementem, mondtam mit kérek és kiadták. Mostanában ha veszek valamit állandóan hallgatom h a termék mivel helyettesíthető, vagy mit ne szedjek hozzá, meg jön a kioktatás (gyógynövényes cuccokról van szó basszus ://). Ma pedig épp mentem vitaminokat venni, két doboz kapszulát akartam, erre mondja a gyógyszetáros h oké döntsem el a kettő közül melyiket veszem mert a kettőt egyszerre nem szedhetem... hát basszus, éveken át uazokat a készítményeket szedem, bajom még nem volt tőle... Oké h az a dolguk h segítsenek, de hha évek óta veszek valamit és határozottan megyek oda h mit kérek, akkor ne okoskodjanak már...
Ha pedig lebetegszem, és az orvos ír fel valamilyen - számomra- idegen gyógyszert, arról bezzeg nem tudnak semmi információt.
Bocsi h kikeltem magamból, de engem mára nagyon felhúztak :D
Én ezt még nem tapasztaltam :)
De ahogy te is írtad, ez a munkájuk, biztos utasításuk is van rá hogy mindent elmondjanak amit lehet. Tán még törvény is előírja.
A "gyógyszertárosok" megnevezése gyógyszerész, vagy ha külön jó napod van akkor doktor úr/nő, te szörnyen okos.
Az, hogy felhívják a figyelmed gyógyszerek interakciójára törvényi kötelességük, ahogy a helyettesítési lehetőségre felhívás is. Ha ez nem tetszik, a kormánynak panaszkodj.
Az már senkit se érdekel, hogy te mit és meddig szedtél, elvégre 80%-s alkoholt és két doboz cigit is lehet napi szinten inni, fogyasztani, attól még hogy méreg a szabadságjogod megvan hozzá.
Aki meg képes homeopátiás cukros vizet venni, "nyugtatónak" hívni azt, miközben a wc-n húzza le a saját pénzét az főleg ne hőzöngjön, hogy a foglalkozásuk doktorai jobban értenek hozzá, mint ő. Remélem csapvizet sosem iszol, elvégre az nagyon híg oldata több ezer szennyező vegyületnek, tehát logikusan következik ebből a homeopátia szerint, hogy az a világ legerősebb mérge, ugye?
Utolsó: jó nagy tapló vagy! :)
Ha megengednéd én a gyógyszertáros kifejezést használnám, mivel OKJ-s végzettségűek vannak a MI gyógyszertárainkban immár több éve/évtizede. Elnézésedet kérem h nem gyógyszerésznek ill. orvosnak nevezem őket. :) Azt is hadd döntsem már el kérlek szépen én h mit szedek és mit hogy hívok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!