A nők egyenjogúságot akarnak! De miért akar mégis némelyik különleges elbánást?
Az egyenjogúság nagyon jó! De miért gondolja sok lány úgy, hogy "én nem csinálom! Lány vagyok! Csinálják a fiúk!"
Most nem arról van szó, hogy egy 50 kilós nőtől várják, hogy 200 kilót cipeljen le a lépcsőn, hanem tényleg csomó lány elkezd azzal mentegetőzni, hogy "de én lány vagyok!" és ki akar bújni valami munka, felelősség alól!
Szóval hogy akarnak egyenjogúságot, ha után hivatkoznak a nemükre?
Az egyenjogúság szerintem nem egészen erről szól. Például biztos van sok nő, (és sok férfi is) akit kicsit sem érdekel a politika és még csak szavazni sem akar. De ha valaki szavazni akar, akkor a neme miatt ne tiltsa meg neki senki.
Attól, hogy egyenlő jogokat akarnak a nők, nem jelenti, hogy ugyanazt akarják csinálni, mint a férfiak, hanem jogot szeretnének hozzá. Például ugyanúgy szeretnének anyák, feleségek lenni, de mondjuk szeretnének egyetemen is tanulni.
Mondjuk a férfiak körében biztosan nem olyan népszerű az óvodapedagógus képzés, de ha megtiltanák nekik, mert férfiak, az felháborító volna.
Az egyenjogúság nem azt jelenti, hogy megszűnik a különbség a nemek között.
Apró betűs rész kinagyítva:
"
*12es kitétel: csak abban akarunk egyenjogúságot, ami megy a szájunk ízéhez"
Nem nem...
Valamit te nagyon félreértesz...!
Már nem női egyenjogúságról beszélünk hanem egy az egybe csak női jogúság van.
Gondolj bele..
Az ilyen lányok buták.
Nem kell velük szóba állni.
Ja,hát igen.A 80 kg-s törékeny lány biztos nem tud széket pakolni,de az 50kg-s fiú az igen:)
Az udvariasság is egyfajta kivételezés.
Miért kellene kinyitni a nők előtt az ajtót?
Ezzel olyan,mintha azt mondanád,hogy ők valami urak és te vagy a szolgájuk.
A cipelésről meg annyit,hogy amikor széket kell hordani egy 5 kg-s széket egy nő is elbír.
Szóval utolsó nem tartom jogosnak ezt a hozzáállást.
Igen is vannak olyan dolgok,ami alól így akarnak kibújni.
amúgy meg nehéz tárgyak estén meg teljesen mindegy az illető neme,ott a fizikai állapot számít.
30 kg-s rekeszeket nem fog elbírni egy olyan férfi aki nem sportol semmit.Vagy 80 kg-s szekrényeket,aki nem testépítő.
Nagyon kevés nő van,aki hisz az egyenjogúságban,a többség inkább csak az előnyös megkülönböztetést szereti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!