Miért van az, hogy sok lány utálja a nevét?
Az én megfigyelésem az, hogy a fiatal lányok többsége utálja a nevét, ha hétköznapi, ha egyedi. Általában sokkal jobban szeretik, ha becenéven szólítják őket (akkor is, ha az csak Lexi Alexa helyett). Lehet ennek köze ahhoz, hogy sok tizenéves lány ugyanilyen negatív a kinézetével és az önértékelésével kapcsolatban?
És nektek tetszik a nevetek?
nem tudom
én szeretem a nevemet
15/L
En is eltunodtem mar ezen, de en szemely szerint nem latok ebben a dologban osszefuggest. Talan csak annyi, hogy ahogy mondtad, tul kritikusak egyes lanyok sajat magukkal szemben. A kulsejerol, ahogy irtad, az o sajat szemelyisegerol es mindenrol, ami sajat magaval kapcsolatos, igy a neverol is. Leertekeli sajat magat es mindent, ami o sajat maga, igy a nevet is.
De az is lehet, hogy valakinek tenyleg csak egyszeruen nem tetszik a neve. Pl. egyik osztalytarsamat Erzsebetnek hivjak, utalja is, ezert kitalalta maganak, hogy ot hivjak Lizanak es ne Erzsebetezzek, Erzsizzek vagy Bozsizzek, ha nem csak Liza.:D
Lehet, hogy ennek semmi koze nincs a kerdesedhez, szoval bocsi, ha hulyesegeket irtam.:) Egyebkent nekem is tetszik a sajat nevem.:)
18/L (Gabriella^^)
Tény, hogy az Erzsébet nem túl divatos név egy ideje, úgyhogy egy fiatal lánynál elég érdekesen hangzik.
(Szerintem ilyen amúgy a Margit név is többek közt.)
Nem tudom miért van ez. Az osztályomban rengetek lány utálja a nevét, de azt már nem tudják megmondani, hogy miért.
Nekem Alíz a nevem, és semmi bajom vele, sőt! Nagyon tetszik.
13/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!