Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Van egy mondás. Aki kiabál az...

Van egy mondás. Aki kiabál az fél! Igaz ez?

Figyelt kérdés

Szokták mondani valakire ha kiabál, ordít, hogy "miért kiabálsz? Félsz?"

Ez a mondás igaz?

Tehát ha látok egy embert az utcán ordibálni, vagy valaki elkezd a másikkal ordítani mert bosszúságot okozott neki, vagy kellemeltlenséget, az az ember fél?

2013. dec. 7. 22:22
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

A kutyáknál igaz ez.A kisebb termetű kutyák ugatnak a legtöbbet,azok szoktak agresszívan viselkedni,mert ezzel kompenzálják hogy semmik a többiekhez képest.

Ebereknél ugyanez van.

2013. dec. 7. 22:24
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem, ilyenkor rendszerint azért kiabálnak az emberek, mert felhúzták magukat agyilag.
2013. dec. 7. 22:30
 3/9 anonim ***** válasza:
Valakire biztosan. De mondjuk akinek jó kedve van és azért üvöltözik az kétlem, hogy félne... De ugyanez a helyztet avval akit felb@ sztak...
2013. dec. 7. 22:43
 4/9 anonim ***** válasza:
Én idegességemben kiabálok.
2013. dec. 7. 22:44
 5/9 anonim ***** válasza:
50%
És miért vagy ideges? Mert félsz. Félsz valamitől. Szóval igen, a félelemtől kiabálunk. Ha idegesek vagyunk a másikra, annak van egy oka, és az oknak az eredője a félelem ilyenkor. Ha megakarjuk értetni a szavunkat, azért kiabálunk, mert tudjuk, hogy a másik erősebb / neki van igaza / nem tudjuk máshogy megértetni a nem igazunkat. Vagy ha nekünk van igazunk, és ezt nem érti meg a másik, akkor is kiabálhatnánk, de akkor nem fogunk. Akkor úgy vagyunk vele, hogy tudjuk hogy igazunk van, elmondtuk, aztán majd rájön. Pl. a gyerekednek mondod, ne csúszkálj, mert elüt a kocsi. Felviszed a hangod, de nem ordítasz, mert tudod, hogy neked van igazad, és nem kell érvényesíteni. Ha ráordítasz, az pedig felszólítás, nem kiabálás. És ha elesik, akkor azért kiabálsz vele, mert félsz, hogy valami baja lesz, és az már kiabálás, ez mögött már félelem van.
2013. dec. 7. 23:09
 6/9 anonim ***** válasza:
Akkor mi a magyarázat arra, ha valaki a gyerekével ordítozik állandóan?
2013. dec. 7. 23:54
 7/9 anonim ***** válasza:
67%
Belső félelem. De attól is függ, hány éves az a gyerek. Ha kisgyerek, akkor csak figyelmeztetjük, ne történjen vele baleset, felhívjuk a figyelmét az elkerülendő veszélyre, és néha ordítva figyelmeztetünk.. ez abból a félelemből adódik, hogy nem szeretnénk, ha megsérülne a gyerek. De ha később ordítozunk, 14 felett mondjuk, akkor már lehet, hogy a saját hibáinkat ordítjuk bele a gyerekbe, és ha mi idegesek vagyunk, nem vagyunk boldogok, akkor az a félelemből fakad, hogy félünk, hogy valamit elvesztünk, valakit elvesztünk, nem tudunk majd helytállni, stb... Ha nincs félelem a jövőtől, embertől, bármitől, nincs idegeskedés se.
2013. dec. 8. 00:48
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

igen.

félelemből és figyelem felkeltésből csinálják.

felkelti az üvöltéssel a járókelők figyelmét,azt hiszi,hogy a rám irányuló figyelem zavarba hoz és e miatt elkerülheti a verést.

de persze van a másik a megfélemlítő változata a nézd milyen hatalmas is vagyok én.

pl amikor a kommandósok direkt nagy hanggal üvöltve törik be az ajtót.

ez a megfélemlítést szolgálja célzottan.

2013. dec. 8. 03:02
 9/9 anonim válasza:

Az a rész hogy nincs igazunk akkor ordibálunk ez nem igaz.

Én akkor is kiabálok ha igazam van, csak azt nem tudom bebizonyitani, vagy addig kiabálok míg be nem bizonyitottam

2017. aug. 21. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!