Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért zavarja a páromat, hogy...

Miért zavarja a páromat, hogy én szivesen segítek másokon?

Figyelt kérdés

Szeretek az ismerőseimnek segìteni!

Pl: a megmaradt kaját nem dobom ki, hanem odaadom az egyik ismerősömnek aki sajnos rászorúl, az egyik beteg ismerősömnek segítettem orvost keresni mivel amúgy is ott dolgozom vagy a kinőtt ruháimat, kabátomat odaadom annak aki rászorúl.

Szerintetek is akkora baj ez?

2013. nov. 30. 20:55
 1/6 anonim ***** válasza:
Gondolom, attól tart, hogy az ő rovására foglalkoznál inkább a távolabbi ismerősökkel. Olvasok itt feleségekről, akiket emiatt zavar a férjük jótékonykodása.
2013. nov. 30. 21:00
 2/6 A kérdező kommentje:
De annyira sajnálom őket, tudom milyen a szegénység.
2013. nov. 30. 21:04
 3/6 anonim válasza:
56%
Nagyon jó ember vagy! Ha létezik a menny akkor te biztos oda kerülsz. A párodnak ehhez semmi köze hogy te kinek mit adsz, vagy éppen kivel jótékonykodsz! Minden tiszteletem a tiéd!
2013. nov. 30. 21:10
 4/6 anonim ***** válasza:
69%
Fogalmam sincs, de ez a "rászorúl" nagyon bántja a szemem.
2013. nov. 30. 21:15
 5/6 anonim ***** válasza:
48%
Dehogy baj,segíteni kell ott ahol tud,és nem vágja a földhöz az embert..a párod meg egy önző faszparaszt,kívánom neki hogy éhezzen meg egyszer,de úgy keservesen...azt megtudná milyen jólesne valakitől is egy szendvics.
2013. nov. 30. 21:16
 6/6 anonim ***** válasza:

"Ha létezik a menny akkor te biztos oda kerülsz."

Jó, jó, csak hát:

"Adj halat az éhezőnek és aznap megmented a haláltól.Tanítsd meg őt halászni-örök életére jóllakott lesz, sem ő sem családja nem szenved majd hiányt"

Nem bibliai eredetű, mielőtt bárki azt hinné, viszont egyértelműen kiderül belőle, mi lesz az igazán jó út, ha már a mennyet említjük. Adakozni mindig egyoldalú dolog, és mindig kellemetlen annak, aki kap. Egy tárgy se fogja ellensúlyozni a sebet az önbecsülésén, ami mindig keletkezik, amikor csak kénytelen elfogadni az adományt. Persze ha ingyen meszel nálatok, akkor más a helyzet, vagy ha gitárt penget a főtéren igencsak jól, és a gitártokban már hömpölyögnek az ezresek (háppeeerszeee!), akkor se tűnik nagyon egyoldalúnak az adakozás, de más esetekben nagyon nehéz úgy csinálni, hogy azt érezze egyértelműen, hogy te szolgálod őt, csak mert itt az ideje, és mert jó.

De még akkor is adhatsz valódi reményt múló tárgyak helyett.

2013. dec. 1. 09:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!