Melyek azok az emberi tulajdonságok amelyek előre visznek az életben?
Nagyon fontos az önbizalom, mert a magabiztos ember már pozitív képet sugall magáról. Értem azt, hogy elfogadja magát olyannak, amilyen, tisztában van a képességeivel és tudja hasznosítani ezeket.
A feladatok teljesítésében fontos, a nézőpont, az, hogy az ember figyelmes legyen és ne csak egy oldalról nézze a dolgokat. Minél kreatívabb, ötletesebb valaki, annál jobban boldogul és általában ezek az ötletek a közönségnek is tetszenek.
Végül a "Soha ne add fel!" vagy "Soha ne mondd, hogy soha." kifejezések alapján a kitartást, és a bátorságot mondanám még olyannak, ami szerintem előre visz.
1. Céltudatosság
2. Egészséges önértékelés, tudd mennyit érsz (nem véletlenül nem írtam önbizalmat mivel azt sokan - többnyire az önbizalomhiányosok - tévesen összetévesztik a nagyképűséggel, beképzeltséggel)
3. Szorgalom: munkádat lásd el hibátlanul és mindig adj egy kis pluszt amellett amit tőled elvárnak (akár a főnök, akár az ügyfél, vásárló, vendég elvárásairól van szó)
4. Kitűnő kommunikációs készség (és ez igenis fejleszthető!) (Sokan ide inkább azt írák hogy "Ismerettség" vagy "Kapcsolatok" de az is csak jó kommunikációs készséggel jön létre)
Persze ez az interjúra "készült változat", amit kihagytam belőle és az alapján amit láttam igenis előrébbvisz karrierben az a mások eltiprása, kétszínűség stb. Ugyanakkor hiszem hogy enélkül is képes boldogulni az ember, csak ez olyan mint a Star Wars-ban a sötét oldal: simább, könnyebben járható, de mindenki utálni fog érte :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!