Szörnyen bunkó a főnököm! Hogyan kezeljem?
Egyszer national geographicon láttam egy műsort, ahol az emberi viselkedéssel foglalkoztak. Ott volt, hogy a lehető legjobb magatartásforma amit a főnökkel szemben mutathatunk az a magabiztossággal vegyes tisztelet. Vagyis ha valami gondod van, vagy nem értesz egyet a főnököddel, azt határozottan közöld vele, de mindenképpen legyél tisztelettudó és semmiképpen se akarj dominánsabb helyzetbe kerülni, mert azt támadásnak veheti és inkább visszatámad ahelyett hogy valóban foglalkozna veled.
Szóval csak magabiztosan, de tisztelettudóan!!!
A főnök az egy külön állatfajta, én még normálissal nem nagyon találkoztam, bizonyos félrenevelésnek a következményei ezek.
Egyszer 1 darabon kiéltem az összes bosszúmat, azóta valamelyest megnyugodtam...
# 3/4-nél a megoldás sztem is.Marha idegesítőek az ilyen főnökök,de nem szabad,hogy azt lássák,hogy agresszív vagy,vagy fölényeskedő,okoskodó,és ne is alázkodj meg negatív értelemben,legyen önbizalmad.A főnökök tudják azt legbelül,hogy mik a hibáik,és mivel mit okoznak az alkalmazottaiknak.Ha tiszteled magad,és felé is kimutatod a tiszteletet,akkor látni fogja benned azt az erőt,amire neki is szüksége van,csak ő nem tud vele élni.lehet ez most így hülyén hangzik,de érted mire gondolok.Ha nem teljesen reménytelen pszichopata vadbarom,embertelen állat,akkor kitartással kezelheted a dolgot.
Nálunk van egy titkárnő,fél perc alatt be tud kattanni bármin,kötekszik.Soha nem szólok be neki,hanem higgadtan elmondom neki,hogy mit miért így vagy úgy csinálok.Volt,hogy mikor látta mekkora hülye,akkor mivel beégett,ezért még idegesebb lett,de ilyenkor nem mutattam ki a fölényem,sőt megértő voltam vele.Kiengedte a gőzt,és kedvesebb volt utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!