Mi tesz egy pszichológust jó pszichológussá? Mitől igazán jó?
Még nem jártam pszichológusnál ugyan,de szívesen lettem volna pszichológus,ha a tanulmányi eredményeim és a családom anyagi helyzete ezt lehetővé tette volna.De tudom,hogy mik a jó pszichológus tulajdonságai.
Szerintem egy jó pszichológus:
1.Empatikus.
2.Nem csak diagnosztizál,hanem meghallgat,válaszol,tanácsokat ad és biztat.
3.Nem csak a pszichológusod,hanem egy kicsit a barátoddá is válik,de azért tőle független tudsz maradni.
4.Nem egy lelki roncsként,meg elmebetegként kezel,hanem egy normális emberként,akinek lelki zűrei akadtak.
5.Nem engedi,hogy vonzódj hozzá,vagy ha ez megtörténik,akkor nem megy bele játszmákba.A jó pszichológus SOSEM jön össze semelyik páciensével sem.
6.A pszichológus nem diagnosztizálja a családját.
7.Ne értsen egyet a náci ideológiákkal(élettér,fajelmélet-"Mein Kampf")
Pont, hogy nem ad tanácsokat, nem életvezetési tanácsadó vagy coach vagy bármi. A lényeg, hogy te fejlődj, te legyél képes megoldani a problémákat.
Szerintem a jó szakember legfőbb ismérvei: FIGYEL rád, kitüntetett figyelemmel, empatikus és vannak a kezében módszerek, amivel segíthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!