Udvarias, annyi az alap. Régi könyvekben pl, vallásos vagy, ha nem is az akkor sem mászik rá a nőkre, (szex csak házasságon belül sokszor) akkor sem ha független, kivéve ha prosti.
Meg alapból, kedves, ravasz, komoly, de kellően humoros, tud udvarolni. :)
Az "úriember" (magyarul gentleman) alaptulajdonsága a BECSÜLETesség! Ha emellett illemtudó, jólnevelt, nagyvonalú, az mintegy hab a tortán. Egy úriember lehet koszos, eheti kanállal a mákostésztát, csalhatja a feleségét, ez nem befolyásolja az ő úriember mivoltát.
Persze lehet, hogy ma már nem ezek az elvárások, valójában nem is nagyon létezik már nálunk a szó klasszikus értelmében "úriember"!
nagyon érdekesek a válaszok, mert mindegyikben van valami igazság.
egy biztos, kihalóban vannak.
egy példa: ismerek egy úriembert, aki legalábbis szerintem az. Intelligens, okos, ápolt, udvarias, segítőkész, példás családapa(nak lászik), rendes férj(nek látszik), elegáns rajta még a halásznadrág is valahogy. De! Nem tudom, a felesége pl. mit mondana róla, otthon, milyen... Nem tudom, hogy pl. ha ráhajtanék nem csalná-e meg a nejét. Vagy velem úriember lenne-e. vagy éppen kiderülne, hogy van van vele valami gáz (perverz, vagy csak éppen kihasználna stb.)
Szóval a külső szemlélő szerinte ő egy igazi úriember.
Nem lettünk okosabbak mégsem. :))))
4/7 válaszoló megis fejtette.
A régi könyvekben keresd....:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!