Miért hihette rám az egyik ismerősöm, hogy Wikipédia-szerkesztő vagyok?
Múltkor meggyanúsított a nálam 2-3 évvel fiatalabb helybéli ismerősöm, hogy én Wikipédia-szerkesztő. Azzal vádolt meg, hogy én írta meg a falunk szócikkét jó hosszúra és minőségire. Hiába magyarázkodtam neki, de nem volt képes felfogni, hogy egyrészt én nem vagyok Wikipédia-szerkesztő, másrészt én hülye vagyok a Wikipédia-szerkesztéséhez, harmadrészt pedig nem is érdekelnek a Wikipédia és társainak szerkesztése, mert se időm és se energiám ilyesmikre (nem beszélve még arról is, hogy egyenlőre még nem rendelkezek semmiben sem kellően mély ismeretekkel, például még csak pár hete kezdtem el a szakmámat kitanulni érettségi után, szóval még a leendő szakmámmal kapcsolatban sem tudnék mélységekben írni. Mellesleg amúgy is jól meg van írva a szócikke, szóval nem is kell rajta már bővíteni.). S a falumat sem ismerem annyira, hogy írhassak is róla. Például a Wikipédia szócikkében rengeteg új információval találkoztam a településemmel kapcsolatban, amiről eddig még nem is tudtam.
Szerintetek mi lehetett az oka, hogy pont engem gyanúsított meg a több száz falusi közül az ismerősöm? A képességeim és a tudásom teljesen átlagosnak mondható. Nem emelkedek ki semmiben sem. Legalábbis egyenlőre még nem tudom, hogy miben vagyok jó és hogy kiemelkedek-e egyáltalán valamiben. Én csak egy átlagos srác vagyok, aki tanulja a szakmáját egy felsőoktatási intézményben. Mitől lennék én Wikipédia-szerkesztő? Valami tipp, hogy miért gyanúsíthatott meg engem az ismerősöm?
Szia, inkább örülj neki, hogy téged gyanúsítanak. Nem ciki a Wikipédia szerkesztői közé tartozni. Én is már mintegy 5 éve szerkesztek, főként matematikai témában, de vannak más cikkeid is.
Esetleg kérdezd meg a cikk szerzőjét, hogy kicsoda, és dicsérd meg, mondd, hogy mindenki örül a cikknek a faluban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!