Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az emberek, legalábbis sok...

Az emberek, legalábbis sok ember miért szeret felhalmozni dolgokat, úgy, hogy egy is elég lenne a kényelmes élethez?

Figyelt kérdés

Most nem szeretnék senkit megsérteni, és senkiről véleményt alkotni. Ez egy névtelen oldal, szóval kérem, senki ne vegye személyeskedésnek! Köszönöm.

Nem áll szándékomban bárkit megítélni az alapján, hogy mennyi, pénze van, honnan van neki, és mire költi.

Csak szeretném megérteni, hogy az embereknek, legalábbis sok embernek miért kell a trágyakból több mint 1, ha egy darab is elég a kényelmes élethez.

Leírom egyik ismerősömék helyzetét. Van egy szép nagy házuk, 3an laknak bennem ismerősöm, és apukája, anyukája.

Van 3 fürdőjük alaksorban földszinten, és emeleten. Ebben a 3 fürdőben 2 zuhanyzó, 1 kád, meg wc ugye.

Nem is baj, ha több van, bármikor lehet gond. De azt nem értem miért van 3 mosógépük? Mind 3 fürdőben 1-1 mosógép.

Akkor van 1 dolgozó szoba, 1 nagy nappali 1 konyha az étkezővel egyben, alaksori szoba, plusz 2 háló ismerősöm, és a szüleinek. És mindegyik helyiségben van 1 tv. összesen 6 tv.

Van hűtő a konyhában, az alaksorban, és az emeleten egy kicsi. 3 hűtő.

Van az ismerősömnek 2 számítógépe, apjának 1 laptop, és 1 gép, + anyjának 1 laptop.

Van 3 hi-fi a házban, nappaliban, ismerősnek, meg az alaksorban.

5 autójuk van, 2 anyukájának 2 apukájának, +1 ismerősömnek.

Szóval most ennyit. Nem akarom megmondani, mire költsék a pénzüket, és hány darab leeht valamiből, néha tényleg jó, ha vna 1 nél több, mert elromolhat a kocsi, vagy összetörhet, és akkor nem kell buszozni, de nem értem minek ilyen sok valamiből, amikor csak 3 an vannak. Mikor mondta ismeősöm, hogy hoz a hütőből, valamit, és lement az alaksorba, akkor úgy éreztem, hogy "ehh, ott is van 1 hütő? :S"

És mikor náluk voltam kicsit úgy éreztem magam, mintha valami raktárban lennék, hogy abból is 3 van, meg ebből 5...

Szóval nem irigykedésből mondom, és kérek kmindenkit, hogy senki ne sértődjön meg, és ne mondja, hogy miért zavar, mert nem zavar! Csupán szeretném tudni, hogy az emberek, elgalábbis sok ember, aki megteheti miért halmoz fel a dolgokból 1nél többet, mikor 1db is elég lenne a kényelmes élethez?

2013. szept. 19. 07:41
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
22%
Ha körülnézek, azt látom, a fogyasztói idiótává nevelés sikeres projekt volt. Valami, ami sikerült. Sokkal rosszabb a helyzet a kreatív, szabadlelkű, értelmes, boldog ember nevelése terén.
2013. szept. 19. 10:22
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem is értem, mi a probléma... a felsorolásból egyedül a tv az, ami valóban sok, nekem nincs is és nem is kell, mert amit akarok, azt neten keresztül is elérem. A többi viszont olyan dolog, amiből aki megengedheti magának, valóban többet is vesz, mert hasznos. A több hűtő, a több kocsi (ami lehet akár céges is, vagy régi, amit még adtak el, vagy egyszerűen csak hobbi, mert erről nme beszélt a kérdező), a több fürdő mind olyan dolog, ami egyből a kreativitást hiányoló, lélektelen emberekre utal. Senki ne mondja nekem, hogy nem költözne egy nagyobb, szebb házba, ha megtehetné, különösen ha egy panellakással vagy egy lepukkant házzal kell beérnie! Egyszerű irigység dolgozik itt úgy érzem... a több mosógép mondjuk oké, ez egy rossz kialakult kép lehet bennük, hogy csak az a fürdőszoba, ahol van mosógép is. Emellett lehet, hogy valóban szükségük van rá, mert sport, munka, akármi miatt sokszor kell ruhát váltani. Tehát ezt nem nevezném semmiképpen felhalmozásnak...
2013. szept. 19. 10:41
 13/19 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem a dolgok ilyen mértékű felhalmozása teljesen szürreális, de sajnos a társadalom tényleg ezt diktálja bele az emberekbe. Én még ha lottón nyernék, akkor se vennék ennyi dolgot magamnak. Mondjuk alapból ilyen a természetem, utálom ha túl sok dolgom van, nem szeretem a dísztárgyakat se, tv-m sincs, mert felesleges, ugyanis a számítógép teljesen kiváltja, sőt még reklámokat se kell nézni. Most pl. azon vagyok, hogy eladjam az összes könyvem, hogy vehessek helyette egy e-book olvasót. Így még a fákat is kímélem. Egyedül a ruhákból szeretem, ha több van, de persze ezt is csak reális határokon belül. 21/F
2013. szept. 19. 21:00
 14/19 anonim ***** válasza:
50%

(előző nagyon jó, dea könyveket eladni nem tudod, és nem is biztos, hogy hasznos.. )

De hát így alakulnak a dolgok, "fejlődésnek " hívják a fogyasztói idiótává nevelés eredményét:

[link]

2013. szept. 20. 10:17
 15/19 anonim ***** válasza:
Az előző választ nem nagyon értem. Valami bajod van ez ebook olvasóval vagy mi?
2013. szept. 22. 18:30
 16/19 anonim ***** válasza:
(szeretem a könyveket, paírból, ez egyéni probléma.. de nem lehet eladni szinte semmit - ez meg általános probléma)
2013. szept. 22. 19:56
 17/19 anonim ***** válasza:
+p
2013. szept. 22. 19:56
 18/19 anonim ***** válasza:
Kb. az eredeti ár 40%-áért lehet eladni, tulajdonképpen így új könyvet nem is éri meg venni. Abban mondjuk igazad van, hogy a papír kicsit jobb, de ez csak azért van, mert ahhoz szoktál hozzá, egy-két ebook olvasása után szerintem simán megszokja az ember. A mai ebookok már olyanok, mint ha papírról olvasná az ember.
2013. szept. 23. 09:05
 19/19 anonim ***** válasza:

Sokkal költségesebb nem felhalmozni semmit. Ugyanakkor a kellemes emlékeit, eredményeit nem dobja ki az ember csak úgy egyik napról a másikra.

Régi ruháimat pedig szépen át tudom alakítani, más divatosabb kiegészítőkkel is hordani.

2013. okt. 27. 08:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!