Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csak az egyszerű ember tehet...

Escalation kérdése:

Csak az egyszerű ember tehet kijelentést?

Figyelt kérdés
Azt hiszem szofisztikának nevezik azt az ógörög tudományágat, ami " mindenbe bele tud kötni". Azt vettem észre, hogy lassan nem jelenthetek ki semmit mert valahogy meglehet cáfolni. így az az érzés kísért, hogy hülyeségeket beszélek. (ez is csak részben igaz, és könnyű ellenvetést találni, egy speciális és kivételes esetet)

2013. szept. 10. 19:01
 1/2 anonim ***** válasza:

Húú, jól összezavartál. Dee, nem tudok egyet érteni. Megcáfolni szerintem nem mindenben lehet. A vélemény az megint más, de nem mindig cáfolás! :)

A vélemény az amit cáfolni szerintem nem lehet, mert egyén választja meg azt. Mindenki más véleménnyel bír, vagy épp egyazon véleményen.

2013. szept. 10. 21:45
 2/2 anonim ***** válasza:

Szigorúan filozófiai síkon MINDENT, a legnagyobb sületlenséget is be lehet bizonyítani. Ez például itt előttem egy asztal, de egy, az érvelésben és logikában jártas filozófus simán bebizonyítja, hogy nem, ez nem egy asztal, hanem egy kardfogú tigris.

Egy félig-meddig humoros, de nagyon is komoly alapokon nyugvó történetet olvastam egyszer erről. Pár lelkes filozófus levezetett egy érvelést, amellyel bebizonyították, hogy a teknősbéka gyorsabb, mint a kilőtt nyílvessző. Az érvelésük elméletben tökéletesen logikus és helytálló volt. Amikor azonban át akarták ültetni a gyakorlatba, annak egy csomó, nyíllal nagyon gyorsan szétlőtt teknősbéka lett az eredménye...

2013. szept. 11. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!