Budapesten miért mondják így a következő szavakat: üdítő=üdittö kóstol=kosstol erősítő=erössittö?
Szokás.
Miért mondják, hogy "3 óra magasságában"? Mert a hülyeség ragadós.
Miért kérdeznek úgy, hogy a mondat utolsó szótagjára hangsúlyt tesznek: Mikor megyünk haZA?, Miért csinálod ezt veLEM? Mert a hülyeség ragadós.
Miért mondják, hogy pósta? Ha tudnának olvasni és írni, nem mondanák így.
Szóval a kultúrember nem beszél így, nem veszi át a divatos, de helytelen nyelvi formulákat.
Pont, hogy nem Budapesten mondják így. Nekem a vidéki ismerőseim beszélnek így helytelenül. Pl.: hüttő, meg hasonlók.
Aki budapesti (tehát ott született, vagy legalábbis nagyon régóta ott él) az normálisan beszél, csak lehet, hogy te azokat hallottad, akik most, az "új világban" költöztek fel...
Jézusom, ilyen idiótáktól mi mást vársz??
Komolyan tőlük akarod megtanulni, hogyan beszélnek Budapesten?
Nehogy már ilyen suttyókat vegyél mérvadónak, közük nincs a budapesti élethez...
Nem végzek felmérést. Nem ítélkezem.
Talán rosszul tettem fel a kérdést.
Úgy talán érthetőbb, hogy: Miért csak budapesti fiatalok szájából hallom így kipenderülni eme szavakat?
Nem arra akartam utalni, hogy Budapesten mindenki a tuskó celebekkel egyenlő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!