Ez akkor így annyira nem rossz?
Mi van akkor, ha nem hazudok, csak picit elferdítem az igazságot, de tényleg csak picikét a saját javamra és egy másik ember kárára, aki amúgy azt is megérdemelné, hogy élve boncolják fel.
Azért kell elferdítenem, mert ha igazat mondok és is rossznak tűnök, de amúgy én nem voltam a dologban az, csak ő, ő viszont olyan, hogy "ő a szent" szóval így megérdemli..
Na akkor ez így nem annyira rossz dolog? Mert amúgy utálok hazudni és utálom magamat mikor hazudok,d e most rákényszerülök..
1. sehol nem volt arról szó, hogy a kérdező bármilyen formában beleegyezett volna
2. ha bele is egyezik, de meggondolja magát, és mondja, hogy nem de az illető folytatja, onnantól kezdve az erőszak
3. nem hagyta magát, hanem megfélemlítették
4. ha valaki bizonytalanabb, avval nem kéne visszaélni, főleg nem erőszakkal
"nem mondhatom azt, hogy "csak kicsit lefogott" vagy ilyesmi, szóval azt mondanám, hogy rám kényszerítette, mert ez lényegében igaz, csak egy picikét túlzok"
Ebből nekem az tükröződik, hogy "csak kicsit lefogta" a csávó, de ő szívesebben mondaná, hogy nagyon lefogta, hogy ne nézzen ki hülyén a történet, ne vessen rossz fényt a kérdezőre. Akit "csak kicsit kell lefogni", az elbénázta a nem teljesen egyértelmű metakommunikációs jelekkel. Tán azt mondtam volna, hogy ez borzasztó probléma? Nem. Azt mondtam, hogy ez mindenkivel előfordul, és be kell látni, hogy nem egy csak oldala van az érmének - mert hazudni nem csak "nem illik", de nem is célravezető. Szerencsére, semmiféle baja nem esett senkinek, a kérdező viszont legközelebb határozottabb lesz.
Ettől függetlenül - és ezzel együtt - a csávónak kijár a megszégyenülés. Nincs ebben semmi "áldozathibáztatás". Az érmének rendszerint két oldala van, és ez nem az a helyzet, hogy "azzal provokálta a nemi erőszakot, hogy túl jól nézett ki" (ami nyilvánvalóan súlyos félreérvelés).
Szerintem.
pont ezt írtam, és szerinted, ha valaki nem elég határozott, mert olyan az egyénisége a stílusa a lelkiállapota, akkor megérdemli, hogy olyat csináljanak vele ami megfélemlítsék, mert nem tud egyértelmű jelet adni.
az ilyen bántalmazó típusú srácokat, nem szokták érdekelni az egyértelmű meta és verbális kommunikációs jelek, azt képzelik, mindent megtehetnek egy kiszemelt lánnyal
"Akit "csak kicsit kell lefogni", az elbénázta a nem teljesen egyértelmű metakommunikációs jelekkel. " lehet, neked nem állt még össze, de ez pont, hogy az áldozathibáztatás maga.
Miért nem tudta megvédeni magát egy támadással szemben, tehát szerinted ő a hibás, amiért valaki erőszakos volt vele és nem tudta kezelni a helyzetet.
Köszönöm a válaszokat, meg hogy itt egy kicsit "harcoltok" mellettem.
Mint említettem, lefogott, nem engedett és csak többszöri felszólítás után engedett el. Igen, nyomot hagyott bennem, és igen, azt is tudom, hogy részben az én hibám is és igen, legközelebb nem lesz ilyen, de most az egész úgy néz ki, hogy ő a nagyfiú, aki megkapta a lányt én meg a kis szerencsétlen, akit ki tudtak játszani, és ez így nem túl fair.
Még nem esett a dologról szó, mert nem otthon vagyok, de ha visszamegyek már előre látom, ahogy bombáznak ezekkel meg a buta kérdésekkel, és nem állhatok csak úgy oda és nem mondhatom, hogy: "Jah, az én hibám mert ott voltam és hagytam" mert ez csak részben igaz, én pedig nagyon haragszom rá és hajt ez a bosszúvágy vagy mi, szóval szeretném ha ő is hibásnak tűnne, nem csak én. Ki tudja még hányszor fogja ezt megcsinálni, és bár nem menthetek meg mindenkit, legalább tudatom másokkal, hogy milyen is..
Na, ezt szépen leírtam:D
Ha nagyon rossz ez a fajta hazugság akkor természetesen nem fogok füllenteni, de azért értitek, ugye, hogy mit gondolok most?:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!