Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek is nagyon fontos...

Szerintetek is nagyon fontos az ember életében a hit?

Figyelt kérdés

Én most jöttem rá, hogy mennyire is számít.

Egyszer itt GYK-n veszekedtem egy emberrel, aki azt állította, hogy nem hisz semmiben és nincs is szüksége a hitre egyáltalán. Lehet ilyen? Ti hogy álltok ezzel?

2013. júl. 4. 19:19
1 2
 11/13 anonim válasza:

Érdekes ez a hit dolog! A kedves 6-osnak gratulálok az összeszedett, világos gondolataihoz!

Én még azt sem tudom eldönteni, hogy hiszek-e valamiben....

A nagymamám mindig azt mondta, higgy az életben, ha Istenben nem tudsz! A fában, Napban, vízben, s mindenben ami életet ad. Ő járt templomba rendszeresen, de tiszteletben tartotta mások felfogását. Én mindig úgy gondoltam a vallásra, mint egy kizsákmányolásra, és most bocsánatot kérek minden hívőtől!

Magamban pedig már annyit csalódtam, hogy lassan abba se hiszek. Én leginkább az ösztönökben hiszek azt hiszem.

2013. júl. 5. 17:38
 12/13 anonim ***** válasza:
Nem, az embernek mindig szüksége van valamire amiért éljen. Ha ez megvan, lehet bármi. Nem feltétlen a vallás akkor megvan a hite. Én például az összes vallást csak egy manipulációs eszköznek gondolom, amivel az embereket irányítják, ezért nem hiszek bennük. De vannak céljaim, amiben hiszek, és hiszem hogy el fogom őket érni. És ez erőt ad az élethez, hogy minden reggel felkeljek és küzdjek az elérésükért. Akinek semmilyen szinten nincs hite -hangsúlyozom, nem a vallásra értem- az lesz öngyilkos, mert nincs miért élnie.
2013. júl. 5. 20:40
 13/13 anonim válasza:
Szerintem nem csak a valamiben lévő hit hajthat előre, vagy hagyhat életben. A szeretet, kötelesség, napi rutin szintén.
2013. júl. 5. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!