Valami jó tipp, hogy jobban, folyékonyabban és értelmesebben tudjak társalogni?
Van, hogy beakadok beszélgetés közben, nem tudok mit mondani, nem tudok hozzászólni a témához vagy csupán csak az idegességtől nem jön ki szó a számból (hogyha például fontosabb emberrel beszélek, vagy az az ember rokonomnak fontos, tehát ha sokat számít az első benyomás és nagyon nem mindegy, mit gondol rólam majd a beszélgetés után).
Most már ráállok az olvasásra, eddig a tanulás miatt nem nagyon volt időm. Ha például hallok egy idegen szót, rögtön megnézem, mit jelent, szeretem bővíteni a szókincsem, de mégis sokszor megakadok vagy nem tudok szólni, ahogy említettem is.
Mit javasoltok ilyen esetekre?
Mi segít egy embernek, hogy jobban menjen neki a társalgás?
15/L
Megpróbálok egy olyan választ adni neked, amin keresztül talán megérted, hogy mi a probléma a Harry Potter-es tanácsoddal.
Valaki itt - tegyük fel - megkérdezi, hogy tudunk-e számára ajánlani olyan festményeket, amiken keresztül megismerheti magát a festészetet, és közelebb kerülhet a mesterséghez.
Erre fel, beírom én - az okoskodó - hogy Michelangelo művészetét esetleg érdemes tanulmányozni, és jössz te azzal, hogy van egy alaszkai graffitis, huszonkét éves srác, és valami iszonyat jó amit csinál, és te imádod.
Érted a különbséget?
S mielőtt azzal jönnél, hogy a Harry Potter-t a fél világ imádja, és a fiktív alaszkait meg valószínűleg senki, rögtön megnyugtatnálak, hogy a legyek pedig a szart imádják. Siralmas volt látni évekkel ezelőtt, hogy felnőtt, negyven éves emberek Harry Potter-t olvasnak a metrón, kigúvadt szemekkel.
:)
Nem tudom, hogy elolvasom-e, nekem alapból az ilyen varázslós sztorik nem jönnek be és még filmen sem láttam.
Viszont sokan odavannak érte és jónak tartják, szóval lehet, hogy egyszer elolvasom:)
Első benyomás tipp: Te ne beszélj, csak kérdezz. Hol lakik, mit dolgozik, hova jár iskolába, ami még eszedbe jut.
Amúgy én is ilyen voltam, aztán rájöttem hogy ez nem jó, olyanokkal kezdtem el gyakorolni, akiket ismerek, és mostanra már van hogy alig bírom befogni a számat, ami szintén nem jó. Sok szerencsét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!