Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az araboknál faji jellegzetess...

Az araboknál faji jellegzetesség a szőrösség?

Figyelt kérdés
Feltűnt, hogy rengeteg arab férfi nagyon sűrű, és erős arcszőrzettel (és egyéb szőrzettel) rendelkezik. Igaz, minden országban vannak szőrös és nem annyira szőrös emberek egyaránt, de valamiért úgy tűnik számomra, hogy az araboknál magasabb szőrösök aránya más országokéhoz viszonyítva.
2013. máj. 20. 23:11
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
*magasabb a szőrösök aránya
2013. máj. 20. 23:13
 2/12 anonim válasza:
nem faji, de valóban az éghajlat és egyéb okokból jellemzőbb az araboknál a dúsabb szőrzet
2013. máj. 20. 23:18
 3/12 anonim válasza:

Szerintem ez lehet "faji" jelleg. (vagy populáció?)

Egész pontosan a Szemitáknál. Az arabok, és a Zsidók is szemiták.

Mindkét népnél az ókorban a felnőtt férfiak szinte kötelezően szakálat viseltek. Elég kínos lehetett, ha valakinek nem nőtt meg.

2013. máj. 20. 23:33
 4/12 anonim válasza:
Bocs a helyesírási hibákért!
2013. máj. 20. 23:35
 5/12 anonim ***** válasza:
Ilyen a génjük, nem csak Irak, Izrael, Irán, Pakisztán, Baghdad területén, hanem Törökországban is vannak olyanok akiknek nem látod az arcbőrét a 7napos borostától
2013. máj. 20. 23:42
 6/12 anonim ***** válasza:
Legfeljebb fajta, de ez inkább kulturális háttérrel magyarázható.
2013. máj. 21. 00:46
 7/12 anonim ***** válasza:
Igen, jól látod. Én még nem láttam olyan arabot amelyiknek nem lett volna látványosan szőrös a testfelülete nagy része, a hát és a felkar is. Sok arabbal dolgozom (külföldön), elvileg közös öltözőt használunk, de gyakorlatilag az európaiak nem használják mert olyan szag van utánuk (állításuk szerint pont a szőrösség miatt) hogy nem lehet megmaradni bent.
2013. máj. 21. 04:47
 8/12 A kérdező kommentje:

Akkor jól látom ezek szerint...

Bevallom, irígylem a szőrösségüket, mert én eléggé szőrtelen vagyok.

2013. máj. 21. 12:09
 9/12 anonim ***** válasza:
Irígyled? Hát haver, te sem vagy 100-as! :D
2013. máj. 21. 14:01
 10/12 A kérdező kommentje:

Miért? :D

Nem a bűzük miatt irigykedem, hanem, mert alig van valami pihés, és ritka "arcszőrzetem".

2013. máj. 21. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!