Hogy léphetnék túl gyűlölt jellemvonásaimon?
"Fogytogató irígység kerít hatalmába, ahányszor úgyérzem, valaki valamiben legyőzött. Szerintem ez beteges. "
Gyakorlatilag minden ember irigy, tehát ez nem beteges.
Az irigységedet úgy tudod mérsékelni, ha vannak területek, amiken te vagy irigylésreméltó helyzetben. Így hivatkozhatsz arra, hogy "... de ebben meg én vagyok jobb", és ez csökkenti a keserű gyűlöletet, amit a sikeresebbek iránt érzel.
"Szörnyű ember vagyok, ha ahhelyett, hogy örülnék mások örömének az irigység esz"
Nincs erről statisztikám, de szerintem jó, ha 10-ből 1 ember van, aki képes örülni mások sikereinek.
Akkor én vagyok az az egy ember...
Pedig én aztán irigykedhetnék, öreg vagyok, nagyon sovány, beteg, nincs párom, szegény, különc, stb..
Mégse irigykedek, mert minek? Attól nekem nem lesz jobb, csak rosszabb. Ha te is belátod ezt, sikerülni fog. Amikor érzed, hogy az irigység kezd benned felbukkanni, nézz rá, mintegy kívülről, és kérdezd meg magadtól, hogy ugyan már, miért jó neked ez az érzés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!