Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » El lehet felejteni biciklizni...

El lehet felejteni biciklizni és úszni?

Figyelt kérdés
Vagy nem?
jan. 31. 10:59
 1/8 anonim ***** válasza:
67%
Nem, mert a mozdulatok ottvannak bent a tudatalattidban eltárolva
jan. 31. 11:04
 2/8 anonim ***** válasza:
85%
Igazán nem (ahogy vezetni, menni sem lehet elfelejteni), de sok kihagyás után kell kis idö, mire megint elöjönnek a beidegzödések.
jan. 31. 11:16
 3/8 anonim ***** válasza:
90%
Nem. De ha felpattansz egy bicajra mondjuk 10 év kihagyás után akkor ne akarj egyből km-es túrákra menni, kell egy kis idő mire visszarázódsz annyira hogy rutinosan fogsz tudni elindulni, fékezni, megállni anélkül hogy felborulj. Célszerű egy nagy placcon ezt gyakorolni picit visszarázódni a rutinba és lehet szépen menni. Ugyan ez például egy autó vezetésnél is oké hogy van jogsid és kimaradt pár év vezetés, de kell idő mire hozzászoksz ahhoz hogyan kell elindulni az autóval, hogyan kell normálisan fékezni, kanyart bevenni stb... Hozzá kell szokni és akkor már lehet menni.
jan. 31. 11:38
 4/8 anonim ***** válasza:
83%
Csak ha sulyos fejsérülésed lesz
jan. 31. 11:38
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem, de azonnal nem fogsz ugyanazon a szinten úszni és biciklizni, mint amin a kihagyás előtt voltál. Kell egy kis idő, míg visszaszoksz, visszarázódsz beléjük.
jan. 31. 12:55
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Olyan minőségben, ha vki profin csinálta, nyilván nem tudja óriási kihagyás után, de nem fogja elfelejteni (max. talán akkor, ha történik vmi az agyával). Én pl. elég régen úsztam, de a mozdulatok azért megvannak, max. lassabban és sutábban csinálnám.
jan. 31. 13:14
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Én jártam úszás tanfolyamra tesi tanárunk tartotta. 6.osztályos voltam kb.

4-es re osztályozott a végén szóval egész tűrhetően ment. Volt kisebb, játékos úszó versenyünk is, átúsztam a medencét gond nélkül. Aztán odakint a tengerben már nem mertem úszni. Most 50 éves vagyok és nem megy...Strandos medencében sem. Valahogy nincs meg az érzés, a mozdulatok. És ami a legnagyobb baj, hogy nem is merem. A félelem itt a legnagyobb ludas.

Szintén gyerekként le sem lehetett lőni a bicikliről. Aztán valahogy kimaradt egy sok éves időszak, mert nem volt bicajom és most azt sem merem megpróbálni.

jan. 31. 20:36
 8/8 anonim ***** válasza:

Kb. 14 évesen bicikliztem utoljára, és utána 26 évesen vettem ismét egy biciklit. Elég könnyű, volt, 6 kg, gondoltam majd elviszem dobozban BKV-n (egy nagyobb bőrönd méretű dobozzal járt szétszedett állapotban, mindennek utánanéztem előtte), viszont a boltban a srácok mondták, hogy van olyan szolgáltatásuk, hogy pár ezerért üzembe helyezik, hát mondom ennyit bőven megér, hogy ne én szerencsétlenkedjek vele otthon, max. majd tolom hazáig, ha tekerni nem megy, ráérek, hazaérek, amikor hazaérek.

Az első három kereszteződés volt fura, hogy el kell engedni fél kézzel a kormányt, hogy "indexeljek", utána ugyanúgy ment, mintha sosem hagytam volna abba.

Az úszás szerintem még inkább ilyen, mert az az állatoknak ösztönösen megy, anélkül, hogy tanulnak, hogy kell, szóval gondolom az emberben is benne van, csak elcsesszük ott hogy pánikolva kapálózunk.

febr. 1. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!