El lehet felejteni biciklizni és úszni?
Én jártam úszás tanfolyamra tesi tanárunk tartotta. 6.osztályos voltam kb.
4-es re osztályozott a végén szóval egész tűrhetően ment. Volt kisebb, játékos úszó versenyünk is, átúsztam a medencét gond nélkül. Aztán odakint a tengerben már nem mertem úszni. Most 50 éves vagyok és nem megy...Strandos medencében sem. Valahogy nincs meg az érzés, a mozdulatok. És ami a legnagyobb baj, hogy nem is merem. A félelem itt a legnagyobb ludas.
Szintén gyerekként le sem lehetett lőni a bicikliről. Aztán valahogy kimaradt egy sok éves időszak, mert nem volt bicajom és most azt sem merem megpróbálni.
Kb. 14 évesen bicikliztem utoljára, és utána 26 évesen vettem ismét egy biciklit. Elég könnyű, volt, 6 kg, gondoltam majd elviszem dobozban BKV-n (egy nagyobb bőrönd méretű dobozzal járt szétszedett állapotban, mindennek utánanéztem előtte), viszont a boltban a srácok mondták, hogy van olyan szolgáltatásuk, hogy pár ezerért üzembe helyezik, hát mondom ennyit bőven megér, hogy ne én szerencsétlenkedjek vele otthon, max. majd tolom hazáig, ha tekerni nem megy, ráérek, hazaérek, amikor hazaérek.
Az első három kereszteződés volt fura, hogy el kell engedni fél kézzel a kormányt, hogy "indexeljek", utána ugyanúgy ment, mintha sosem hagytam volna abba.
Az úszás szerintem még inkább ilyen, mert az az állatoknak ösztönösen megy, anélkül, hogy tanulnak, hogy kell, szóval gondolom az emberben is benne van, csak elcsesszük ott hogy pánikolva kapálózunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!