Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Honnan Ered a 73 éve elhunyt...

Honnan Ered a 73 éve elhunyt 1804-es születésű Maftei Pop nevű román férfiról szóló pletyka? Vajon igaz lehetett?

Figyelt kérdés

jan. 24. 15:01
 1/10 anonim válasza:
100%
Ha már ilyet kérdezel, kicsit bővebb információt is közölhetnél, hogy ne nekünk kelljen már utána nézni, hogy miről van szó…
jan. 24. 15:05
 2/10 A kérdező kommentje:
Megpróbáltam utána nézni de én is alig találtam róla információt.
jan. 24. 15:07
 3/10 anonim ***** válasza:
83%
Mivel senki nem tudja, MILYEN pletykára gondolsz, ezért értelmetlen a kérdésed.
jan. 24. 15:08
 4/10 anonim válasza:
100%
De én meg azt se tudom ki ez és milyen pletya… sose hallottam róla, erre gondoltam.
jan. 24. 15:09
 5/10 A kérdező kommentje:
Nyilván az a pletyka hogy 148 évet élt, és reméltem hogy hátha valaki tud valami biztosat mondani arról hogy igaz-e. Kíváncsi vagyok rá.
 6/10 anonim válasza:
148 évig élt. Ezt találtam róla.
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
jan. 24. 15:11
 8/10 anonim válasza:

Akkor légyszíves máskor fogalmazz egyértelműen, mert a kérdésed eléggé zavaros volt, hogy mit akarsz kérdezni.

Egyszerűbb lett volna úgy, mint a második kommentedben, hogy leírod, hogy arra vagy kíváncsi, hogy 143 évet élt-e, nem pedig, hogy 73 éve meghalt 1804-ben született…

jan. 24. 15:17
 9/10 A kérdező kommentje:
Elnézést, valóban megfogalazhattam volna a kérdést érthetőbben.
jan. 24. 15:21
 10/10 anonim ***** válasza:
41%

Nem lehet igaz. Senki nem él olyan sokáig. Főleg nem a régi emberek, akik rossz körülmények közt éltek. Sima szélhámosság, megélhetési célból. Nyugdíj még akkor nem létezett, valamit enni kellett egy öregembernek is.

1804-ben nem volt rendes nyilvántartás, sőt még a 20. sz. elején se mindenhol. Így nyugodtan mondhatta mondjuk egy lepukkant 75 éves ember, a pénzadományok reményében, hogy ő már 125 éves. Aztán ahogy öregedett, és csak nem halt meg, így egyre idősebbnek kellett hazudni magát.

Még az sincs kizárva, hogy valami templomi nyilvántartásban tényleg ott van a neve, ami valójában nem az ő neve, hanem mondjuk a nagyapjáé, így tudta minden adatát, és azt híresztelte, hogy ő az.

jan. 26. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!