A tehetségtelen emberek mért gondolják magukról, hogy ők szarták a spanyol viaszt, míg a tehetséges emberek meg inkább visszahúzóbbak?
Eddig két szakmai tanárom volt, mindkettő lát bennem valami tehetséget. Folyton az hangzik el, hogy több önbizalommal sokkal jobban mennének a dolgok, mert ügyes vagyok, és indokolatlanul kedvelnek engem,holott nem én vagyok a legjobb pincér tanuló az osztályból. Az egyik lánynak pedig azt mondják, hogy belőle nem lesz jó pincér és erősen utalgatnak is rá, hogy ez a pálya nem lesz jó neki stb, de ő mindig arról beszél nekem, hogy ő versenyeket nyerne, csak nem akar menni, meg hogy az ő munkájába ne szóljak bele ( a terítőt ferdén rakta fel, mikor meg akartam igazítani, rám ordított, majd a munkámban akart kifogást találni, de nem tudott). Mikor párban dolgozunk, akkor feleslegesen csinálok meg feladatokat, mert, amit ő ír, fixen sokkal jobb, neki az tetszik. Közben egy olyan emberfóbiás lányról beszélünk, aki fél egyedül kitenni a lábát is az utcára, nem hogy idegenekhez szóljon hozzá. De ez mért van? Eddig egy szakmai tanár sem jósolt neki semmi jót, és nem is igazán kedvelték, aztán mégis nagyra van magával? Ez valami önbizalom növelő akar lenni a számára?😅
18l és 19l
Most neki hiába van nagy önbizalma akkor is csak egy bal.sz max majd kinevetik felnőtt korában vagy még előbb.
Inkább legyen tudás mint a nagy pofa mert később abból csak a hülyék élnek meg..meg max egy paródia lesz belőle.
Amúgy meg az írás alapján inkább valami védekezési mechanizmus lehet ez de én lehet egy nap alatt leépiteném ezt a nárcisztikus asszonykát 😂
Te meg ne aggódj normális esetben mások dícsérnek és nem te magadat..aztán szépen lassan alakul ki az önbizalom.
De viszont a hülyék mindig magabiztosabbak picit nekik szűkebb a kör amiben mozognak. Te azt látod mit lehetne még tudni ő meg csak azt hogy jelenleg mit tud (ezt sem reálisan) 😆
Tehetségről itt nincsen szó. Két eset lehetséges.
Az egyik eshetőség, hogy a lányból hiányzik az alázat, és nem hajlandó megfogadni a tapasztaltabbak intelmeit; csakazértis megy a maga feje után, mert ő jobban tudja. Ez pedig nyilván meglátszik a munkája minőségén.
A másik, hogy alacsony az önbecsülése, és kompenzál. Nem tudja elfogadni, hogy gyengébben teljesít, mint a többiek, mert ez neki azt bizonyítaná, hogy kevesebbet ér nálatok. Ezt pedig nem hajlandó elfogadni, inkább makacskodik.
Akármelyik van, a tanáraid reakciója csak súlyosbítja a helyzetet. Az is lehet, hogy konkrétan ők a probléma forrásai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!