Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Le kéne erről szoknom, hogy...

Le kéne erről szoknom, hogy rögtön „eldöntöm", hogy ki mennyire szimpatikus?

Figyelt kérdés
Bármilyen enbert akit megismerek, akár egy közösségen belül, akár más okból, jellemzően szinte azonnal, csupán már a tekintete alapján kialakul bennem egy kép róla, amit általában a mélyebb megismerés során csak beigazolódni látok, akár pozitív, akár negatív legyen a benyomásom összességében róla. Eddig az volt a felfogásom, hogy biztosan jó az emberismeretem, a megérzéseim és különben is, „a szem a lélek tükre" stb. De mostanság néha azt érzem, hogy le kéne bontani magamban az ösztönösen kialakult képet másokról, mert így talán több ember lenne, akit megkedvelek. (Általában elég kevés ember van, akit igazán szimpatikusnak találok és azoknál ís 50-50%, hogy szimpi vagyok neki, vagy sem.) Nyilván mindenkivel igyekszem kedves lenni, de nem tudok igazán bizalmas és szívből kedves lenni azokhoz, akik a legelső blikkre nem voltak rokonszenvesek nekem. Ti mit gondoltok? Van értelme olyan emberek felé jobban nyitni, akikben ösztönösen nem tetszik valami, vagy legalábbis egyáltalán „nem fognak meg"? Volt már, hogy miután egy kissé jobban megismertem valakit, egy picivel kedvezőbb kép alakult ki róla bennem, de nem alakult ki vele olyan viszonyom, mint azokkal akikkel első blikkre éreztem, hogy „Na, vele tuti jóban leszek". De már nem tudom eldönteni, hogy ilyenkor én akadályozom-e néha magamban, hogy adjak úgymond egy esélyt az illetőnek, vagy nem véletlenek az ösztöneim és jó így minden, ahogy van.

tegnap 15:40
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes előbb megfigyelni, de én hiszek a saját megérzéseimben is.
tegnap 17:09
 2/6 anonim ***** válasza:
80%
Még jó megérzésekkel is, érdemes némi időt adni az új ismeretségeknek. Az ember néha pozitívan csalódhat.
tegnap 17:41
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen, mert elsőre lehet, hogy tévedsz.
tegnap 20:39
 4/6 anonim ***** válasza:

Részben azért mondom, hogy erről valóban nem lenne rossz ötlet leszokni, mert én pl. nem vagyok valami jó első benyomásokban, mert nem mindig oldódom fel valami könnyen, így sokan nem mindig látják meg, milyen is vagyok valójában.

Másrészt meg, te magad is írtad, hogy ez az elsőkörben kialakított véleményed nem is mindig valami pontos másokról.

ma 10:24
 5/6 mikeXxX ***** válasza:
Altalában én is látom előre ha valaki ilyen főleg hogy sokszor direkt hülyének is adom ki magam hogy méghamarabb lássam milyen hazug és stb ember ennek ellenére mindenki téved nekem is volt már olyan hogy egy nőt prostinak láttam munka közben ismertem meg csináltam neki egy munkát folyton csörgött a telefonja azt hittem tényleg egy prosti mivel miniszoknyába combfixel tűsarkúban és egy top- ban volt kisminkelve nagy cicikkel hatalmas műkörömmel bár szexis volt de ennek ellenére nem utcán volt ennek a helye szerintem (ősszel bár még nem volt nagyon hideg) aztán amikor elkezdünk beszélgetni a sok telefon után kiderült hogy ügyvéd és miután látta hogy végigmértem azt is elmondtam hogy házas de exhibicionista az is kiderült én azóta nem ítélek elsőre ez több mint 20 éve volt de még lehet 25 is. Ne így ismerj meg valakit beszélj is vele aztán úgy is meglátod tényleg az az ember vagy sem akinek látod.
ma 11:50
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem jó hogy eldöntöd ezt magadban, mert nem érdemes ma jóhiszeműnek lenni. Kellemesen attól még csalódhatsz utólag is...
ma 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!