Miért lett divat a "magyar" jelzőt pejoratív értelemben használni a magyarok között?
Figyelt kérdés
Annyiszor figyeltem ezt itt meg az oldalon és megdöbbent.jan. 5. 16:09
1/19 anonim válasza:
Azért, mert egyre több a nárcisztikus személy.
3/19 A kérdező kommentje:
De érzitek benne a fura ellentmondást? Egy másik népet szidni sem épp értelmes dolog, de a sajátodat?
Miért kell az egész népet egy kalap alá vonni egyes személyek negatív tulajdonságaival?
jan. 5. 16:16
4/19 anonim válasza:
Azért, mert minden népnek megvan a maga mentalitása, így a magyarnak is. És az egyén tulajdonságait nagyban meghatározza a népe is, illetve fordítva az egyéni tulajdonságok összege határozza meg a nép mentalitást.
5/19 A kérdező kommentje:
Kétlem, hogy 10 millió embernek egyesíteni lehetne a mentalitását... Ha ez így volna, akkor egyénenként léteznénk, és egyetlen párt lenne a politikában. Vagy nem is lenne politika.
jan. 5. 16:20
6/19 anonim válasza:
Spórolósnak lenni olyan németes dolog, tudatlannak lenni amerikai dolog stb stb
Minden népre lehet mondani valamit ami nagyjából jellemző, nyillllván nem jellemzi az adott nép minden egyes tagját, szerintem ezzel mindenki tisztában van
7/19 A kérdező kommentje:
Ezért nem jó, és teljesen értelmetlen az általánosítás.
jan. 5. 16:23
8/19 anonim válasza:
És most ha nem nevezel nevén egy létező dolgot, akkor az nem létezik?
9/19 A kérdező kommentje:
Szerintem nem létező dolog.
jan. 5. 16:27
10/19 anonim válasza:
Akkor akadj ki a szőke nős vicceken, meg azon hogy a kínaiak matekzsenik, meg a többi 5millió mondáson amiben általánosítás van
Mindenki felfogja hogy nyilván nem húzható rá minden egyes emberre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!