Mi történne akkor, ha egy súlyosan testileg és lelkileg bántalmazott ember teljhatalmat szerezne a világban?
Nem hiszem, hogy nemfüggő lenne az, hogy ki az empatikusabb, ez inkább emberfüggő. Én a nőket egyáltalán nem tartom empatikusabbnak.
Jaja, annyira csordultig vannak a nők empátiával, meg azzal hogy a saját traumáikat ne tolják rá a másikra, ne bántalmazzák, hogy nézz át a felnőtt párkapcsolatokba mi folyik, az ottani átlag nőből is mennyire ez süt :D Meg hogy minden férfi erőszakos ragadozó, csupán így nemi alapon kijelentve, ahogy te is mondod. Hiszen te magad is kijelentetted, hogy a férfiaknál empátiahiány van, törékeny egó, abból eredő bosszúvágy, és tomboló vadállatság. Na most képzeld, én ezeket pl főképp nőknél tapasztaltam odaát. A tomboló vadállat volt csak ami eltért, mert sokkal inkább sunyin, alattomosan, vipera módjára űzik, bár van amelyik teljesen elengedte a nőiességét és nyíltan tombol.
Mondd, nem vagy te egy kicsit szexista?
"Nőknél ez működhet így. Empatikusabbak vagyunk, ezért képesek vagyunk ebből a szemszögből látni a traumáinkat, elszenvedett bántalmazásainkat. A férfiaknál viszont befigyel az empátiahiány és a törékeny egó, amin ha egy kicsi kis csorba is esik, akkor átmennek tomboló vadállatba."
Ez tömény szexizmus, lehet itt statisztikákat lobogtatni, aki férfiakra és nőkre is általánosít (ráadásul ennyire kiforgató jó és rossz módon), attól egyéb aljasság is kitellik.
Tudod van egy statisztika arról is, hogy az általános bántalmazás a nemek között nagyjából megegyezik. Ez az a fajta hogy a pofontól az érzelmi bántalmazásig minden benne van. Annyi hogy a súlyos testi sértés nagyrészté a férfiak követik el gyakrabban. És nyilván nem A férfiak, hanem a férfiak egy része. A bűnügyi statisztika esete meg valóban így van, de csak a miheztartás végett elmondanám, ha pl azzal jönnél hogy több a fekete bűnelkövető mint a fehér és ezért a négerek bűnözők, ugyanúgy megkapnád a nyomorék rasszista cimkét, és teljesen jogosan.
Amikor az arányaiban több alja férfiról nyilatkoztok (és próbáljátok vele az összes férfit összemosni), olyankor csak azt felejtitek el közölni, hogy rengeteg az átlag feletti férfi is, feltalálók, államférfiak, és még sorolhatnám. A nőknél többnyire ilyen nincs, náluk nem ekkora a szórás, sokkal több az átlagos. Mint az átlag feletti, vagy az átlag alatti.
Ha már számok és statisztikák, csak helyesen, kiforgatástól mentesen! Tudod...
#15 "A nőknél többnyire ilyen nincs, náluk nem ekkora a szórás, sokkal több az átlagos."
Ennek meg történelmi okai vannak, nem képességbeli okai. És ijesztő, de sajnos megint oda lyukadunk ki, hogy a férfiak miatt nem tanulhattak a nők.
#17 Mondjuk ha a személyeskedést kivennéd a hozzászólásaidból, akkor még talán érne is valamit amiket írsz. :) Mert ez így csak eszköztelenséget és kétségbeesést közvetít.
A nők társadalmi egyenlősége a mai napig nem valósult meg, úgyhogy van még itt meló bőven.
Vitya remek példa erre; őt apja mentálisan és fizikálisan is bántalmazta.
Akik ilyen, vagy ehhez hasonlókon mennek át, az esetek nagy többségében nem lesznek empatikusabbak, hanem a fel nem dolgozott sérelmek miatt könnyen kialakul bennük egy "ha nekem rossz (volt), hát legyen neked is!" mentalitás.
A 10-es válasz valami eszméletlen gusztustalan és egyben aggasztó.
Súlyosan bántalmazott férfi vagyok (gyerekkorom óta).
Empatikusabb lettem, és sokkal több önfejlesztés van mögöttem, mint az emberek nagy részénél (ezt mindenféle túlzás nélkül mondom, és enélkül meghaltam volna már, szóval nem is valami nagyság vitt erre rá, hanem a kényszer).
Sok emberen segítettem, bántalmazott nőkön is, és teljes mértékben érzékeny vagyok a témára.
Ellenben nem egy, nem kettő nővel hozott már össze az élet, aki a leghulladékabb módon verte le rajtam és másokon minden nyomorúságát, traumáját, és nem empatikus és önfejlesztő lett, hanem vállalhatatlanul torz.
Érdekes, én sose voltam bántalmazó kapcsolatban a bántalmazó fél, ellenben olyan volt, hogy én voltam a bántalmazott.
Én nem építettem le mások önbizalmát, nem az egómnak éltem a kapcsolataimban, ellenben volt olyan exem, aki pofozott, zaklatott, és a szakítás után még körömmel mart belém, mert nem volt képes elfogadni, hogy nem kérek többé belőle.
Ezzel nem azt mondom, hogy fordítva lenne, és a férfiakban van több empátia, hanem azt, hogy nem az emberek nemétől függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!