Egyes emberek akik szerencsétlennek mutatjàk magukat mégis jó manipulàtorok.Hogy van ez?
Azért váltak jó manipulátorrá, mert szerencsétlenek. Gondolj bele, mondjuk alapból van egy nem támogató háttered, a szüleidtől folyton azt hallod, mekkora f.s vagy, aláznak, piszkálnak, esetleg van egy kedvenc testvér is, aki a szuper a szemükben.
A suliba már 0 önbizalommal mész, kiszagolják, belédállnak, egyedül maradsz a világ ellen. Semmilyen védekező stratégiád nincs, nem áll melletted senki, de akárhogy küzdesz, megváltozni nem bírsz, nem bújhatsz ki a bőrödből. Eljátszhatod egy kis ideig, hogy olyan vagy, mint ők, de a maszk soha nem illeszkedik pontosan, előbb-utóbb kiderül, ki vagy és a retorzió még durvább.
Mit tehetsz? Belepusztulsz, vagy küzdesz tovább. A többség küzd tovább, mert az életösztön a legerősrbb.
A társadalom peremére taszított embertől elveszik a normális társas interakciókat (csak azért szólnak hozzájuk, hogy bántsák őket). Nekik a megfigyelés marad. Látják kívülről a többi ember gesztusait, mimikáit, kommunikációs mintáit és 10-15-20 év megfigyelés alatt rájönnek, melyik típusú emberre hogyan lehet hatni. Ez szintén ideig-óráig működik, de addigra már bekajálták a dolgot, a manipulátor már megszerezte, ami neki kellett.
Kezdetben ezek az emberek nem gonoszságból teszik ezt, gyerekként sóvárognak a barátok, a szeretet, az elfogadás után, hogy önmagukért legyenek szeretve.
De ez sosem jön el.
Később ők is rájönnek, azt mondják: mások nem szeretnek, de majd akkor én szeretni fogom magam helyettük is - és onnantól már érdekből barátkoznak mindenkivel, és nincs többé bűntudat, ha rosszat tesznek, hiszen előbb-utóbb úgysem kedvelné őket az illető, hiszen a múltban is mindig ez volt.
Mert lehet, hogy valamikor szerencsétlen volt, és benne még mindig ez a kép él önmagáról. Én is ilyen vagyok egyébként, még mindig egy buta, lusta, szerencsétlen csődtömegnek érzem magam, aki folyamatosan azon aggódik, hogy kirúgják. Miközben a múltkör a vezérigazgató a szemembe mondta, hogy maximálisan meg vannak elégedve a munkámmal, és érzem, hogy még a közvetlen főnököm is felnéz rám.
De az ember önképe lassan változik.
Pont így, ahogy az 1-es írja.
Attól, mert szerencsétlen az élete valakinek nem azt jelenti, hogy buta.
Pont ezért kényszerül rá a manipuláció elsajátítására.
Ezért vannak a rokkantak között is dörzsölt emberek.
Tudják mit, kinek mikor kell mondani.
Egyesek csak sunyinak hívják őket, én életművésznek, túlélőnek, és nem ítélem el azt a manipulátort, aki kényszerűségből, önvédelemből, túlélésből teszi.
Azokat ítélem el, akik tudatosan rosszat akarnak másoknak úgy hogy semmi érdekük nincs mögötte, pusztán a rosszindulat.
7.nagyon szivesen! Nekem is sokat segit,szivesen olvasom oket.
Annyi bizonyos hogy szenvedesen mentek keresztul,de a viselkedesuk masoknak banto tud lenni.En mas dolgokkal kuzdok,mast kaptam otthon,az en puttonyom az elutasitas.Így a kiszamithatatlan viselkedesuket,meghiusult igeretuket nagyon nehezen viselem.Egy baratsag erre rament.A tanfolyamrol az evfolyamtarsnovel meg tudom alakitani a kapcsolatot,annyi bizonyos nem akarom elmelyiteni ha talalkozunk ott beszelunk,elmehetunk szunetbe kavera,ebedelni de nagyjabol ennyi mert nem szeretnem a megtort baratsag megismetleset.Es o sok mindenben olyan karakternek tunik mint a volt baratno.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!