Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egyes emberek akik szerencsétl...

Egyes emberek akik szerencsétlennek mutatjàk magukat mégis jó manipulàtorok.Hogy van ez?

Figyelt kérdés
Tényleg van mögötte valami hogy nem jó nekik.De ahhoz képest,hogy ilyen dolgokról beszélnek,meg hogy nem volt jó nekik összevissza tudnak kombinàlgatni meg variàlni.Ez tükröződik a magatartàsukon is.Pl.a tanfolyamon ahova jàrok az egyik nő,aki elég magas szakképzettséggel rendelkezik ilyen dolgokról beszél.Gyerekkori traumàk,kiközösítések,a szülei cégénél dolgozik ahol elmondàsa szerint minimàl bért kap és àllítólag a szülei azzal érvelnek,hogy az informatikus fêrje jól keres abból jól megtudnak élni.De ahhoz képest,hogy ilyesmikről beszél nagyon jól tudja finoman csavargatni a dolgokat.Azon kívül,hogy belsőleg ilyen törékenynek mondja magàt komoly szakmai tovàbbképzésekre jàr.Ezenkívül nyelvvizsgâra is jàr mert orszàgot akarnak vàltani.És elég sok mindent megcsinàl tök egyedül is.Nem értem mire jó ez a maszlag amiket bead màsoknak.A múltban volt egy hasonló jellemű baràtnőm.Jól megszívtam vele a baràtsàgot így ettől a nőtől igyekszem elhatàrolódni amennyire lehet mert kezdetben jól összebaràtkoztunk.
ma 07:51
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Azért váltak jó manipulátorrá, mert szerencsétlenek. Gondolj bele, mondjuk alapból van egy nem támogató háttered, a szüleidtől folyton azt hallod, mekkora f.s vagy, aláznak, piszkálnak, esetleg van egy kedvenc testvér is, aki a szuper a szemükben.

A suliba már 0 önbizalommal mész, kiszagolják, belédállnak, egyedül maradsz a világ ellen. Semmilyen védekező stratégiád nincs, nem áll melletted senki, de akárhogy küzdesz, megváltozni nem bírsz, nem bújhatsz ki a bőrödből. Eljátszhatod egy kis ideig, hogy olyan vagy, mint ők, de a maszk soha nem illeszkedik pontosan, előbb-utóbb kiderül, ki vagy és a retorzió még durvább.

Mit tehetsz? Belepusztulsz, vagy küzdesz tovább. A többség küzd tovább, mert az életösztön a legerősrbb.

A társadalom peremére taszított embertől elveszik a normális társas interakciókat (csak azért szólnak hozzájuk, hogy bántsák őket). Nekik a megfigyelés marad. Látják kívülről a többi ember gesztusait, mimikáit, kommunikációs mintáit és 10-15-20 év megfigyelés alatt rájönnek, melyik típusú emberre hogyan lehet hatni. Ez szintén ideig-óráig működik, de addigra már bekajálták a dolgot, a manipulátor már megszerezte, ami neki kellett.

Kezdetben ezek az emberek nem gonoszságból teszik ezt, gyerekként sóvárognak a barátok, a szeretet, az elfogadás után, hogy önmagukért legyenek szeretve.

De ez sosem jön el.

Később ők is rájönnek, azt mondják: mások nem szeretnek, de majd akkor én szeretni fogom magam helyettük is - és onnantól már érdekből barátkoznak mindenkivel, és nincs többé bűntudat, ha rosszat tesznek, hiszen előbb-utóbb úgysem kedvelné őket az illető, hiszen a múltban is mindig ez volt.

ma 09:17
 2/8 A kérdező kommentje:
Van benne igazsag amit irsz...csak sokszor a jo embereket halozzak be es bantsak meg igy raviszik a sajat fertozesuket es az akivel igy elbantak bizalmatlanna valik masokkal szemben mert nagyot csalodott.Az ilyen embereknel az onbecsules nagyon alacsony ezert nem hiszi el,hogy szeretheto.De aki ep lelku es lassa miket muvel elhatarolodik tole es nem ker belole.
ma 10:46
 3/8 A kérdező kommentje:
Pl.epp az emlitett holgynek a tanfolyamrol ajanlottam programokat mert kerte,monda szoljak neki utana meg mikor ott vannak a kesz tenyek hirtelen kijozanodik atfut valami a tekinteten es jonnek a magyarazatok...es nem egyszer volt Ennyit a fele valo nyitottsagomrol a jovoben.Nekem lehet az a feladatom,hogy felismerjem az ilyen helyzeteket es megtanuljam kezelni,kilepni belole mielott belemennek.Ami az elozo baratsagomban nem sikerult es jol megszenvedtem.Aki joszandeku veluk pont nem azert nem fogja szeretni aki lenne valojaban hanem a manipulativ viselkedese miatt.
ma 10:55
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Mert lehet, hogy valamikor szerencsétlen volt, és benne még mindig ez a kép él önmagáról. Én is ilyen vagyok egyébként, még mindig egy buta, lusta, szerencsétlen csődtömegnek érzem magam, aki folyamatosan azon aggódik, hogy kirúgják. Miközben a múltkör a vezérigazgató a szemembe mondta, hogy maximálisan meg vannak elégedve a munkámmal, és érzem, hogy még a közvetlen főnököm is felnéz rám.

De az ember önképe lassan változik.

ma 12:07
 5/8 anonim ***** válasza:
Az ember simán lehet az élet egyik területén sikeres (munkahelyen stb), egy másik területen (érzelmileg, főleg traumák után) pedig teljesen sikertelen. Nem igazán értem, hogy ez mitől manipuláció.
ma 12:54
 6/8 anonim ***** válasza:

Pont így, ahogy az 1-es írja.

Attól, mert szerencsétlen az élete valakinek nem azt jelenti, hogy buta.

Pont ezért kényszerül rá a manipuláció elsajátítására.

Ezért vannak a rokkantak között is dörzsölt emberek.

Tudják mit, kinek mikor kell mondani.

Egyesek csak sunyinak hívják őket, én életművésznek, túlélőnek, és nem ítélem el azt a manipulátort, aki kényszerűségből, önvédelemből, túlélésből teszi.

Azokat ítélem el, akik tudatosan rosszat akarnak másoknak úgy hogy semmi érdekük nincs mögötte, pusztán a rosszindulat.

ma 13:51
 7/8 anonim ***** válasza:
Köszönöm, hogy feltetted ezt a kérdést és válaszoltatok is rá. Valamit a saját környezetemben folyó dolgokkal kapcsolatban sikerült megértenem ezáltal.
ma 21:36
 8/8 A kérdező kommentje:

7.nagyon szivesen! Nekem is sokat segit,szivesen olvasom oket.

Annyi bizonyos hogy szenvedesen mentek keresztul,de a viselkedesuk masoknak banto tud lenni.En mas dolgokkal kuzdok,mast kaptam otthon,az en puttonyom az elutasitas.Így a kiszamithatatlan viselkedesuket,meghiusult igeretuket nagyon nehezen viselem.Egy baratsag erre rament.A tanfolyamrol az evfolyamtarsnovel meg tudom alakitani a kapcsolatot,annyi bizonyos nem akarom elmelyiteni ha talalkozunk ott beszelunk,elmehetunk szunetbe kavera,ebedelni de nagyjabol ennyi mert nem szeretnem a megtort baratsag megismetleset.Es o sok mindenben olyan karakternek tunik mint a volt baratno.

ma 22:22

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!