Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ezekről a jellemzőkről mit...

Ezekről a jellemzőkről mit gondoltok?

Figyelt kérdés

"Ami a szívén, az a száján": szerintem az ilyenek vagy nulla érzelmi intelligenciával rendelkező "szerencsétlenek" (leszóló értelemben mondom), vagy a másikat szándékosan (eshetőleges szándék is idesorolandó) megbántani akaró gonoszok:

Haragtartók (úgy haragtartók, hogy ha tényleg őszintén bocsánatot kérnek tőlük, és/vagy felajánlanak megfelelő kompenzációt, nem fogadják el) borzasztó gyenge jellem, aki jól érzi magát attól, hogy megorrol másra. Szánalomra méltóak.

Hirtelenharagú: nincs esze, pusztán ösztönlény, sajnálatra méltó.

dec. 14. 23:13
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ami a szívén az a száján: nem értek egyet, szerintem sokkal jobb az őszinteség, nem szeretem ha hazudnak nekem, és utólag derül ki. Inkább mondjon igazat, akkor is ha nem tetszik, mert nem kell mindenben egyetérteni mindenkivel, de akkor tudom, hogy legalább megbízható ilyen szempontból. Nem gondolom, hogy feltétlen minden ilyen ember direkt megakar bántani mást.

Haragtartók: van akinek ilyen a személyisége, hiába akarna megbocsátani, nem tud. Nem tudja elfelejteni, amit vele tettek. Meg az se mindegy mit tettek, nem mindent lehet elintézni egy bocsánat kéréssel/kompenzációval, egyáltalán mi az, hogy kompenzáció ilyen esetben?. Nem gondolom, hogy a haragtartó élvezi, hogy haragudhat a másikra.

Hirtelenharagú: nem tudod, hogy egy nap kinek hányszor tesztelik a türelmét, hogy mikor szakad el a cérna, mennyire teszteli az élet, milyen szituációban van az életben.

Előbb szerintem mindenkit meg kell érteni mielőtt csak ítélkezni kezd az ember, mindenki máshonnan jön, mást hoz.

dec. 15. 06:44
 2/7 A kérdező kommentje:

Ami a szívén,az a száján: az ilyeneknél nem az őszinteséggel van a baj, hanem a stílussal, ahogy őszinték. Ezért gondolom a direkt megbántást.

Haragtartó: nem is az, hogy elfelejteni, amit vele tettek, hanem az, hogy a megorrolást, duzzogást fenntartja az illető még kis dolgokban is. Ez éretlen és gyerekes.

Hirtelenharagú: az ilyen mindig robban, mint a bomba, a haragját, még ha jogos is, épp azon tölti ki, aki ott van, még akkor is, ha annak semmi köze a haragjához. Ezzel az ilyenek ártatlanokat büntetnek, persze ezért a bocsánatkérés nuku. Ez pedig már nemcsak éretlen, de még aljas is.

dec. 15. 07:01
 3/7 anonim ***** válasza:
50%

"Ami a szívén, az a száján"

Tipikus proli tulajdonság,felfogás,viselkedés.Az ilyen ember általában gyanakvó,provokáló,rossz kritikát el nem viselő típus.Mindig azt lesi,hogy mikor bántják meg őt és ekkor hatalmas arccal ő lehet az igazi "frankómegmondós" keménymag.Ez egyfajta félelemkeltő viselkedés,mint az állatoknál,illetve primitívebb embercsoportoknál.Más célja nemigen van.

Normális kultúrembernek nincs ilyen társasága.

dec. 15. 07:18
 4/7 anonim ***** válasza:

Ami a szívemen az a számon. Nálam ez kicsit nyers, de nem kell bunkón kimondani.

Nem feltétlen azt jelenti, hogy valaki mindig mondja a magáét, lekezelő..

De ha valami bajom van pl, azt igen is mondom.

Haragtartó nem vagyok pl, az csak nekem teher.

Van olyan eset, amikor megbocsájt az ember, de nem kívánja tovább tartani a kapcsolatot.

Hírtelenharagú...van egy két dolog ami kapcsán az vagyok, de nem jellemző.

dec. 15. 07:50
 5/7 anonim ***** válasza:
Mindenki mást ért ezalatt. Ha valakinek problémája van velem, az persze mondja. De sokan csak ontják magukból kéretlenül a véleményület olyan dolgokról is amikhez semmi közük nincs. Tegnap pl egy ilyen ember jól megbántott. Volt egy észrevétele amit úgy érezte mindenképp közölnie kell velem. Pedig nem voltam rá kíváncsi, neki meg pont semmi köze nem volt amúgy a témához amit felhozott. Na az ilyenre én nem vagyok kíváncsi.
dec. 15. 09:01
 6/7 anonim ***** válasza:

1es vagyok, a kérdező kommentjére válaszolnék

Az ha már direkt beleköt, és olyan stílussal, nyilván akkor már paraszt. De nem minden ember akinek ami a szívén a száján, direktbe bunkó vagy direkt akar megbántani. Ahogy 4 is írja van aki csak nyers, de nincs benne bunkóság.

Vannak akik egy “nem”-en megsértődnek, mert nincs tündérporral körbe kerítve.

Szóval én nem a direktbe kötözködő megbántókra gondoltam, azok tényleg csak simán parasztok.

A haragtartónál se a piszlicsáré dolgokra megharagudókra gondoltam, hanem azért a nagyobb dolgokra. Magamból indultam ki, kis dolgokkal nem is foglalkozok, de van olyan dolog nagyobb, amit nem tudok megbocsátni, akármennyire szar nekem, hogyha eszembe jut fellángol bennem a harag.

Ahogy 4 is írta én is 1-2 dolog kapcsán hirtelenharagú vagyok, de általában nem jellemző. Igen van olyan is, aki mindenre, de mennyire frusztrált lehet az élete?

dec. 15. 09:03
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

"Ami a szívén, az a száján": szerintem, az ilyen emberek nem szándékosan akarnak másokat megbántani, szimplán csak vannak páran, akik meggondolatlanok és/vagy nem érzik a szavuk súlyát, vagy rosszul kommunikálnak, esetenként nyersen, bunkón. Azt is kicsit erősnek érzem, hogy nulla érzelmi intelligencia lenne bennük, mert általánosságban ezt nem venném hozzá, csak az erősebb esetekben.

Haragtartók: biztosan vannak olyanok, akik azt valóban élvezik, ha a másikra neheztelhetnek, viszont szerintem ez megint olyan dolog, ami általánosan nem igaz, csak szélsőségesebb esetekben. Ismerek olyant, aki bármennyire is igyekszik, képtelen elfelejteni, amikor valaki szándékosan kibabrált vele.

A hirtelenharagú, meg az én olvasatomban, nem jelent ösztönlényt, hanem vagy olyan valakit, aki sokáig tűrt és már nem bírják az idegei, vagy olyasvalakit, aki nem ura (mert sosem volt) az érzelmeinek, indulatainak.

dec. 15. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!