Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szoktál hazudni, füllenteni?...

Szoktál hazudni, füllenteni? Szerinted létezik kegyes hazugság?

Figyelt kérdés
Ha mondjuk eltitkolsz, elhallgatsz valamit az adott személy érdekében, vagy félve a haragjától, az (kegyes) hazugság? Apró dolgokban hazudsz, vagy nagyban? Vagy van, hogy csak simán nem kötöd a másik orrára a dolgodat, vagy kiszínezel dolgokat, jobb színben próbálod feltüntetni magadat, mint egyébként ami?

#hazugság #hazudozás #fülentés #nemigazmondás
dec. 14. 18:31
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Sosem hazudok és nincs kegyes hazugság. Hazugság van.
dec. 14. 19:15
 2/6 Metionin ***** válasza:
100%
Sok dolgot csak simán nem mondok el anyámnak, mert tudom, hogy csak kritikát vagy kötekedést váltana ki. Kb. a fél életemről nem tud semmit. Más személyeknek nem szoktam hazudni, az meg hogy mit hallgatok el, attól függ, mire kérdeznek rá. Van, amihez senkinek sincs semmi köze.
dec. 14. 20:02
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha egy négyéves gyerek egy embert rajzol és megkérdezi: anya, apa, idenézz mit rajzoltam. Na ilyenkor jön a kegyes hazugság: milyen szép!

Közben azt sem tudod megmondani, hogy az egy ember, amit látsz.

dec. 14. 20:07
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudok sem füllenteni, sem hazudni. Tudom, hogy minden az arcomra van írva, így nem is próbálkozom ilyennel, meg alapból sem megy ez nekem, ahhoz túl lelkiismeretes vagyok.
dec. 14. 21:19
 5/6 anonim ***** válasza:
Néha igen. Igen.
dec. 14. 23:16
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Persze. Szoktam sokszor. Sok mindenkinek. Pl a gyereknek hogy a Mikulás tette a csokit a cipőjébe. (Én voltam.) Vagy hogy aludj, mert a Sanyika is alszik már. (Nem tudom mit csinál Sanyika). A férjemnek hogy nekem mindegy, hogy KFC-ben vagy Mekiben eszünk. (KFC-ből akartam, de tudom hogy ő azt kevésbé szereti.) A barátnőmnek hogy nem volt ciki harmadjára is ráírni a csávóra aki egyértelműen ghostingolni akarja őt. (Ciki volt, de már addira mindegy volt.) A macskának, hogy elfogyott a sonka. (Nem fogyott el.) A főnökömnek, hogy programom van azon a napon amire utólagos munkarend variálással be akart osztani. (Nem volt, de ha nem ezt mondom akkor úgyis rávesz hogy bemenjek.)

Szerintem mindenki szokott hazudni. Ha nem így lenne elég hamar kinyírnák egymást az emberek. Aki azt írja hogy nem szokott soha, az már ezzel az állításával is épp hazudik.

dec. 15. 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!