Ilyenkor mennyire hoznak lázba titeket a karácsonyi
vásárok?
Figyelt kérdés
Mi a párommal eddig 4 országban voltunk advento vásárt látogatni az elmúlt hetekben. Bécs és Prága tetszett leginkább, itthon pedig Óbuda és Szentendre.
Minden évben elgondolkodom rajta, hogy mi lehet ebben jó másoknak :)
Számomra ez nem több, mint nézelődni a kényelmetlen hidegben az aranyáron árult, totálisan használhatatlan porfogók között.
Vagyis hogy mit tudhat a többi, mert a lakóhelyemen lévő "bóvliárusítóra" semmi nem tudna rávenni, ha a 2 évesemnek nem szeretném megmutogatni a kivilágított belvárost...
(Az pedig főleg idegesít pluszban, hogy az árusok felének a fejébe tudnám húzni a panaszkönyvet, mert ha szökőévente egyszer találnék valamit, amit esetleg megvennék, akkor tuti kiderül, hogy a törvény ellenére fixen csak készpénzzel lehet fizetni 🙃)
dec. 6. 00:44
3/18 A kérdező kommentje:
Jó kerdes, szerintem remek a hangulat es az fog meg az egeszben. Plane munka utan jol esik egy neleg forralt bor. En egyebkent ha nem a pasimmal vagyok akkor egyedüli nezelodom. A szinek, a szagok es a fenyek osszhangja az ami odacsabit es magaval ragad. Na meg a zene, az illatok
dec. 6. 00:48
4/18 anonim válasza:
Szombaton arra jártunk és elmentünk a Bazilikához, mert a gyerekek még nem jártak ott - nagynehezen végigpréselődtünk a tömegen aztán húztunk el onnan, mindenkinek rohadt hangulatos volt 😒
dec. 6. 01:24
5/18 anonim válasza:
Van egyfajta kellemes hangulatuk, de túl sokat nem szeretek bennük időzni. Hát igen, a hideg, meg a tömeg miatt sem. Inkább csak célirányosan átsétálok rajtuk...
Vásárolni mondhatom nem szoktam... :D Csak nagy ritkán glühweint, de nagyritkán, mert mindenütt méregdrága...
ELsősorban ha van valami kultúrprogram vagy karácsonyi éneklős-dallamos műsor a vásárokban, akkor azokra szeretek menni. Na tehát én nem nagyon gazdagítom az árusokat.
Egy hete Zürichben jártam, mondhatom szép volt....
dec. 6. 02:10
6/18 anonim válasza:
Én is voltam már pár helyen, de nem a vásár miatt. Ha már egyszer ott voltunk megnéztük.
Hidegen hagy az egész karácsony.
dec. 6. 05:15
7/18 anonim válasza:
Érdektelenek számomra az útonállás eme fokozatai, - csak az unokák miatt bohóckodok még a harácsonnyal összefüggésben, de azt is nevetséges szinten! Egyébként nem is tartanám a harácsonyt semmilyen szinten! Ajándékozni sem ajándékozom senkit és nem is érdekel, ha valaki ezen vergődik! Szerintem már az sincs rendben, hogy a munka világába is becipelték a vallási "ünnepeket", de ez csak egy magánvélemény a sok közül! Nekem az a csücskös ebbe, hogy a munka mindenről szól csak a családról és a szeretetről nem, arra viszont tökéletes ez a bohóckodás, hogy az emberek között még mélyebb feszültségeket generáljon! Akik képmutató ajándékozgatásban mérnek másokat, azok annyit is érnek!
dec. 6. 06:07
8/18 anonim válasza:
Gondolatban érdekel, a gyakorlatban ki nem próbálnám.
dec. 6. 06:47
9/18 anonim válasza:
Régen jó volt, manapság egyre inkább süllyed. Persze érthető, mert az árak az egekben vannak, a bérek pedig minimum 2, de inkább 3 éve kevésbé emelkednek mint az infláció (2 éve 25+% VS 13%, tavaly 10% VS 17+%), szóval ha valamit el is akarnak adni, ehhez igazodniuk kellene. De inkább még tovább emelik az árakat, aztán egyre kevesebb a bódé. A boltok is folyamatosan panaszkodnak, de inkább kivonnak termékeket a forgalomból...
dec. 6. 09:48
10/18 anonim válasza:
Ha fizetnének érte, se mennék. Eleve nem szeretem a karácsonyt, utálom a tömegnyomort, és nem érdekelnek a túlárazott bóvlik se.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!