Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A műanyag hajpántot (képet...

A műanyag hajpántot (képet csatolok) hajpántnak vagy hajráfnak nevezitek?

Figyelt kérdés

A hajráf szót nem ismertem, nekem az mindig hajpánt volt, de már felnőttként szembesített vele a barátnőm, hogy az állítólag hajráf (mi az a ráf?), és csak az a hajpánt, ami textilből van. Ti mit gondoltok?

[link]

dec. 3. 07:56
 1/7 anonim ***** válasza:
27%
Nem mindegy...
dec. 3. 08:00
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

A "ráf" a német Reif (karika) szó elferdítése, arra utal, hogy merev anyagból van, nem puha.

Ennek ellenére nyugodtan lehet pántnak is nevezni, funkció szerint mindegy, melyik szót használod.

dec. 3. 08:07
 3/7 A kérdező kommentje:
Kedves második válaszoló, köszönöm a mindenre kiterjedő, segítőkész választ! Új tudás birtokába kerültem neked hála.
dec. 3. 08:43
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
ez nekem is hajráf, a hajpánt meg ami puha, megkötős
dec. 3. 08:59
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ez is hajpánt volt gyerekként. De mindkét szót ismerem, használom. De nem így, hogy az egyik ez, a másik az, hanem szinonimaként.
dec. 3. 09:03
 6/7 anonim ***** válasza:
73%
Mindkét szót szoktam én is használni, szinonimaként. Nem megkülönböztetésként.
dec. 3. 11:20
 7/7 anonim ***** válasza:
52%
Ráf
dec. 4. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!