Fb idővonalra írt szülinapi köszöntést nem veszik észre?
Simán odaírom, feltűnő háttér nélkül. Mindenkinek megköszönte csak nekem nem. Két emberrel is így jártam, mostanában. Nem közeli de nem is távoli ismerősök.
Valami beállítási problémát lehet? Vagy milyen okai lehetnek?
Én akkor reagálok arra, aki az idővonalamra ír, ha épp otthon vagyok és anyám bszogat, hogy milyen ciki, hogy nem köszönöm meg. Nekem meg nincs kedvem órákig hallgatni a siránkozását, mindenki kap egy ctrl c+crtl v kösti+emoji választ, kettő perc alatt kész, aztán ami az anyám panaszkodására küldött sablon után jön, az nem kap választ, ha anyám nem kezdi rá megint.
Egyszerűen leszrom, nekem szinte csak olyan ember ír az üzenőfalamra, akivel minimum három éve nem kontaktoltam sehogy. Az üzenőfalamra ír vagy 40 ember, abból 35-tel nem beszélünk már. A maradékból kb kettő felszínes rokon, akiket pofaviziten látok évi egyszer, kettő barát, aki privátba is ír, egy meg a saját anyám, iróniából, mert cringenek tartja, amikor valaki a gyerekét online köszönti publikusan.
Nekem volt kétféle teszt-évem. Egyszer levettem a szülinapom láthatóságát, akkor csak az aktuális barátaim írtak, a rokonok, majd a késői órában megjelennek páran, akik látták, hogy az idővonalamon van pár boldog szülinapot kiírás. A másik teszt évben meg letiltottam a lehetőséget, hogy az idővonalamra lehessen posztolni. Akkor nem éri el a privátban köszöntések száma a tizet. Olyankor rámír anyám, ha épp nem vagyok otthon, rámírnak a közeli barátok, akikkel nem találkozunk a táv miatt, rámír pár volt osztálytárs, akikkel anno jóban voltam, meg tök random a volt kolim, azóta nyugdíjazott intézményvezetője, akivel az 5 gimis év alatt max ötször dumáltam.
Nem szelektálom a fb ismerőseimet, nem érdekel a számuk, van is vagy 600 valamennyi. Nincs egy random bejelölt, idegen sem, mind olyan, akivel legalább egyszer beszéltem személyesen, szóval nem ilyen mindenkit bejelölök vadászgatásból van, hogy legyen, aki lájkol. Én nem posztolok fb-n sokat, évi egy profilkép, ha más suliba vagyok, akkor az aktuálisan (az általános, és a középsuli van kint a profilomon, meg hogy jelenleg egyetemre járok), meg önkénteskedem két alapítványnál, az ő posztjaikat osztom meg, hátha bevonzz még valakit, emiatt jó is a sok ismerős. (Volt rá példa, hogy ezért vette fel valaki velem a kapcsolatot évek után.) Ezen kívül én olvasni vagyok a facebookon, kommentelni se szoktam. A messengert használom még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!