Mi a véleményed erről az emberről? Közgazdász, aktakukac, az egyik önkormányzatnál pénzügyes, 600 000 Ft-ot- keres nettó, és 20e segélyt sajnál egy autistától, mert szerinte az nem is autista, illetve nem teljesen fogyatékos…
Az autistának munkája sincsen mert autista és nem alkalmazza senki. . .
Ő pedig mint közgazdász végzettségű ember kijelentette, hogy szerinte egyáltalán nem autista, szerinte csak nem tud viselkedni, ezért nem kéne hogy járjon neki 20 000 Ft… Ismétlem 20 000 Ft segítség havonta…
Milyen ember az ilyen?
"Fel kell jelenteni, panaszolni a feletteseinel ahol csak lehet"
Miért kellene valakit feljelenteni a magánvéleményéért? Szólásszabadság van, magán jellegű beszélgetésben bárkiről mondhatsz bármit.
#13 És, melyik része az állításnak itt az, ami nem magánvélemény?
Nekem is mondott már olyat kollégám, hogy "figyelj már xy, szerintem ez a férfi, (én), meleg!"
Aztán kit érdekel? Magánvélemény, amíg ez a kérdező szavaival élve "aktakukac" történetesen nem kezdi el hangoztatni mindenkinek az álláspontját, illetve nem akadályozza a segély eljutását a delikvenshez, addig miért lenne ez jogi ügy?
"illetve nem akadályozza a segély eljutását a delikvenshez, addig miért lenne ez jogi ügy?"
Jogos, en voltam a figyelmetlen, azt hittem pont errol van szo, hogy akadalyozza az autista segelyt. Volt errol ujsagcikk is, hogy kormanyhivatalnokok kekeckedtek, elvitattak masok autizmusat, hogy ne kapjanak kedvezmenyeket.
Közgazdász.... így azért eléggé adja magát, hogy nem az empatikus része fejlettt, hanem a logikai.
Szerencsére, ha jól értem, akkor ez egy egyéni véleménye, és semmi köze ahhoz, hogy kap-e támogatást vagy nem, hiszen akkor az a jogszabály szerint ítélhető meg az arról papírral rendelkezőknek. Tehát tökmindegy mit gondol...
Torvényileg rangsorolva van mikyen betegsegekre fogyatékosságra jár csak támogatás.
A tanulasi meg egyéb nehézségeseknek nem jár.
Kódok vannak erre.
.tehát ha van orvosi diagnosztizálásod is errol azon van egy betegség kód. Btmn kód egyike pl F70.
A kódok alapján vannak listák hogy milyen tamogatási kategoriába esel. A legtöbb nem jogosult semmire. Leginkább az olyanok a jogosultak akiknek kb folyik a nyála és magánál sincs.
"
BNO F 70.0 - Enyhén ért.fogy.
BNO F 71.0 - Középsúlyos ért.fogy.
BNO F 72.0 - Súlyos ért.fogy.
BNO F 84.0 - Autizmus
BNO F 81.0 - diszlexia
BNO F 81.1 - diszgráfia
BNO F 81.2 - diszkalkulia
BNO F 81.3 - iskolai képességek kevert zavara
BNO F 83 - kevert specifikus fejlődési zavar
BNO F 90.1-90.8 - hiperkinetikus zavarok, magatartászavar
Beszédfogyatékosságok:
BNO F 98.5 - dadogás
BNO F 98.6 - hadarás
BNO Q 35 - orrhangzós beszéd
BNO F 80.1 fejlődési diszfáziák
BNO F 80.0 centrális diszláliák
"
Valahol fent van a googlen az is melyik besorolásu jogosult e tamogatásra vagy nem.
De most azt nem találom.
De jelzem, leginkább a sulyosan fogyatekosokat támogatják csak akiket szinte otthon kell ápolni életuk végéig is meg ilyenek.
17 Miért gondolod úgy, hogy azért mert valaki közgazdász adja magát, hogy logikus gondolkozó nem annyira empatikus?
Amúgy a többi részével a kommentednek egyetértek.
"A tanulasi meg egyéb nehézségeseknek nem jár."
De, pl. egyetemistaknak szamos tamogatas jar, ha autizmussal diagnosztizaltak, pl +2 allami felev, ami millio ft-ot is jelenthet akar. Meg segitot, vizsgakedvezmenyt (pl hosszabb felkeszulesi ido), egyebeket kaphatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!