Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egy ismerősöm most lett 14...

Egy ismerősöm most lett 14 éves, 177 cm magas, 71 kg, izmos testfelépítésű, még nőhet mondjuk 5 centit?

Figyelt kérdés

nov. 16. 19:38
 1/8 anonim ***** válasza:
83%

Egy ismerősöd. Hogyne.

Egyébként igen. De lehet, hogy nem.

nov. 16. 19:42
 2/8 anonim ***** válasza:
96%
18-20 éves koráig még nőhet, igen. De az is benne van a pakliban, hogy ennyi marad. Majd kiderül…
nov. 16. 19:45
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ! Heti rendszerességgel jár kondiba, az gátolhatja a növekedését?
nov. 16. 19:46
 4/8 anonim válasza:
77%
Mondd meg annak az ismerősödnek, hogy ez nem fogja gátolni a növekedésben! :)
nov. 16. 19:57
 5/8 anonim ***** válasza:
77%
Ha megfelelő mennyiséget eszik, akkor nem gátolja. Ha éhezteti magát akkor igen.
nov. 16. 20:00
 6/8 anonim ***** válasza:
59%
Elég jó testalkatú az ismerősöd, a korosztálya átlagánál magasabb is 1-2 centivel, a heti rendszerességű kondizásnak meg nem sok köze van a növekedéshez, de serkenteni se fogja, az biztos. 😊 Nőhet. (Ha rajtam múlik, akár 10-15 centit is.) 🙃
nov. 16. 21:41
 7/8 anonim ***** válasza:
80%
Honnan ismered? A fürdőszoba tükörből?
nov. 17. 03:39
 8/8 anonim ***** válasza:

Vannak korábban (12-14 évesen) és később (14-16 évesen) megnyúló típusok, de utána a növekedés lényegesen lelassul. Hogy ki hova tartozik, ezt utólag lehet majd tudni. Esetleg abból lehet most is valamennyire következtetni, hogy az illető növekedése a korábbi évekhez képest gyorsuló, hasonló vagy már lassuló tendenciát mutat. Mert ha már lelassulóban van, akkor nem fog látványosan megugrani, de azért még nő pár centit. Ha viszont még nem lassul a tempó, akkor sok centit is... Azt mondják, az emberek növekedési jellege viszonylag hasonló görbe, sokkal inkább csak időben vannak elcsúszva.

Én például elég későn növő voltam, ezért 14 évesen az átlaghoz képest kicsi, csak 170cm / 55kg körül, de 16 éves koromra rengeteget nőttem, már 180cm / 65kg voltam. Utána a növés lelassult, de erősödtem, 18 évesen 182cm / 75kg voltam, azóta a magasságom maradt véglegesen 182, a változás, hogy 20 éves koromra eléggé meghíztam 88-90 kg-ra.

Viszont hogy láss más példát is, voltak barátok, osztálytársak, akik akkor, 14 évesen hatalmas nagydarabnak tűntek számomra, olyasmi adatokkal, mint a kérdésben szereplő. Van közülük, aki még jóval magasabb lett, de a többségük alig változott azóta valamit, kb. akkorák most, mint én, vagy kicsit kisebbek is, ami most így nagyon fura. Szóval bármi lehet.

nov. 30. 02:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!