Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek beképzelem vagy...

Szerintetek beképzelem vagy tényleg olyan mintha mindenki érzékeltetni akarná velem finoman, hogy ketyeg a biológiai órám?

Figyelt kérdés
28 éves leszek, így gyakori kérdésként teszik fel nekem, hogy van-e gyerekem? Mondani szoktam, hogy nincs. Ilyenkor vagy az jön, hogy még nincs és teljes csendszünet bámulással vagy csak simán csend.

nov. 16. 19:37
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%

Persze. Mindenkinél ketyeg az óra.

És ha nő vagy, akkor természetesen az jut eszébe minden átlagembernek, hogy lassan már lehetne gyereked. Semmi különös nincs benne, ez a normális. Ha tényleg soha nem is akarsz gyereket (de párod van, és ő sem akar soha), akkor vállalnod kell, hogy elég sokan csodálkozni fognak, sőt, rossz szemmel néznek majd rád (az ő dolguk). A te dolgod, ezt vállaltad, másoknak meg semmi köze hozzá. Kifogást kereshetsz, mondhatod meddőnek magad - de azzal sem jársz jobban, mert akkor jön a sok segítő, mit hogyan próbálkozz, stb...

nov. 17. 10:12
 12/19 anonim ***** válasza:

11 vagyok:

De ha ilyen határozott vagy, akkor miért SZORONGSZ az emberek kérdezősködésétől, véleményétől?

nov. 17. 10:15
 13/19 A kérdező kommentje:
Nem szorongok és a kérdést se nagyon érted ezek szerint.
nov. 17. 12:37
 14/19 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem normális dolog az, hogy idegen emberek beleszólnak ebbe a nagyon személyes témába, ami igazából 2 emberre tartozik csak. Még a szülőknek, nagyszülőknek se kéne beleszólni ebbe, nemhogy vadidegeneknek, pl orvos, kolléga stb. Szerencsére úgy látom, hogy ez a fiatalabbaknál nem divat, szóval idővel ki fog kopni ez. De addig is marha idegesítő a sok kéretlen beszólás. Ha valaki meddő és nagyon szeretne gyereket, annak is sértő ez, hogy állandóan ezt a témát hozzák fel neki. A hozzám hasonlóknak meg, akik egyáltalán nem akarnak, szintén zavaró, hogy nem hagynak békén a témával.

Nem mindenkit lehet leépíteni sajnos. Teljesen be vannak kattanva, más témájuk nincs is

nov. 18. 22:55
 15/19 A kérdező kommentje:
Van, aki akkor se tud lekopni, ha meddőnek mondod magad. Olyan érthetetlen, hogy mindenki azt hiszi ez fontos kipipálandó cél. Én utazgatni szeretnék meg kiugrani helikopterből, búvárkodni, horgászni stb. Most megyek először külföldre meg repülni. Ha gyereket vállaltam volna, akkor most nagy anyagi nyomorban lennék.
nov. 19. 06:48
 16/19 anonim ***** válasza:

Főleg az idősebbek nem tudnak elképzelni màs életet, mert akikor ők voltak fiatalok. Nem volt ennyi lehetőség. Utazni is csak kevesek tudtak a Balatonon kívül máshova. De valóban nagyon idegesítő, hogy állandóan ez a témájuk, vadidegeneknek is. Holott nem az ő dolguk, semmi közük hozzá.

Amikor valaki nyomorba szült hármat és kéreget a neten, akkor még bunkónak nyilvánítják,aki megkérdezi,hogy miért kellett olyan körülmények közé...szóval ők lehetnek indiszkrétek, de ha mi vagyunk azok, akkor rögtön bajuk van vele.

nov. 19. 07:51
 17/19 LoboBlanco válasza:
Sziasztok! Spanyolországban egyre több nő 40-40 felet szül a karrier építés miatt. Szóval itt nem néznek hülyén az embere ez miatt. A késői gyerek szülésnek van elönye és hátránya. Orvosilag 40 felett veszélyes az anyára nézve és a magzatra is. Az orvosok azt mondják hogy 40 felett több az esély hogy sérült gyermek születik. Családra nézve ugyan úgy van pozitívum és negatívum. Több élet tapasztalatot tud adni az ember és talán jobban tudja értékelni és észre venni az élet örömeit. Nekem 31 éves koromban lett az első és utolsó gyermekem mert feleségem 11 ével idősebb és amúgy is a mai világban egy gyermeknek se könnyű meg adni mindent. Gondolom minden szülő a gyerekének a legjobbat akarja és nagyon drágaság van a kis lányom most kezdte az első osztályt és kb. 300 euró volt mindenel együtt. Mi lesz később,ha esetleg egyetem vagy főiskola vagy doktorátus. Bele se gondolok. Vissza térve a negatívumra. Közép és idősebb korunkra le kötöttük magunkat. Nincs ketteslét stb. De tudtuk mire vállalkoztunk ezzel nincs semmi gond. A lényege a mondandomnak! Mindenki tudja elvileg mi a jó neki és a párjanak. Mások meg csak ne törjenek pálcát mások feje felett. A mai világban se a nőknek, lányoknak nem egyszerű meg találni a számára a tökéletes párt! Se fordítva. Ahogy észre veszem eltünt a megértés, törödés,a valódi szeretet. De a legfontosabb a türelem és a küzdés a párkapcsolatért. Ahogy látom inkább a pénz hajtás került elönybe! Pedig az nem adja meg se a valós szeretett, se a boldogságot! Nagyon sok házaságban láttam föleg Magyarországon hogy a sok munka és a pénz keresés miatt az emberek elvannak ridegülve egymástól és inkább már megszokás az együtt elésük!
nov. 21. 21:37
 18/19 anonim ***** válasza:

Én meg azt látom, hogy sokszor a gyerek miatt megy tönkre a kapcsolat, nem a pénzkeresés miatt. Az anyának minden a gyerek körül kezd forogni, a férjjel nem foglalkozik, nincs intimitás stb, a nő elhízik, igénytelen lesz magára.

Aztán utána csodálkozik, hogy a férfi megcsalja.

Közben persze a férfi is tehet róla, hogy nem kommunikál, nem próbálja megoldani a helyzetet, hanem egyből más nő után fut.

Gyerek nélkül tudnak az emberek egymásra figyelni.

nov. 23. 14:29
 19/19 anonim ***** válasza:

18

Általában a férj sem foglalkozik a gyerekkel és a háztartással sem. Gondolja hogy hazajön munkából és az ő munkája ezzel aznap véget is ért. A feleség is hazajön a munkából, de neki otthon kezdődik a második műszak.

Na ezért nem akarok én családot, hogy cseléd legyek, úgy járjak mint a többi nő, el legyen xarva az egész életem. :P

nov. 23. 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!