Egyetemista/végzett nők! Szeretitek a szakot, amire jártok/jártatok?
Figyelt kérdés
Volt már, hogy gondolkoztatok azon, hogy másik szak jobb lett volna?nov. 11. 09:44
1/8 anonim válasza:
Eredetileg szerettem (textilipari gépészmérnök vagyok), de mint munkakört nem igazán, az emberi tényezők (nem hozzáértő főnökök, rossz gazdasági döntések, egyes dolgozók favorizása) eléggé elvette a kedvemet.
Emiatt (is) időközben teljesen mással foglalkozom, ami örömet is okoz.
2/8 anonim válasza:
Közgazdász alapszakos diplomám van, jelenleg mesterszakon vagyok, szintén közgazdász vonalon, csak most a menedzsment tanszéken. Az alapot is nagyon szerettem, mégis úgy érzem, a jelenlegi szak áll hozzám közelebb, valamint jobban is élvezem, mint az említett alapot. Most sokkal gyakorlat orientáltabb minden, meg az is tetszik, hogy valóban sokféle területről kapunk tudást.
4/8 anonim válasza:
Igen, szeretem a szakom, de tuti lesz másoddiplomám más területről is.
5/8 anonim válasza:
Alapvetően szerettem mind a kettőt, legalábbis az órák többségét, de a mesterszakomban végül nem helyezkedtem el, de végül is tudtam ott szerezni olyan gyakorlati tapasztalatot, amit máshol tudtam érvényesíteni. 1-2 dolog volt, amit nem szerettem (pl. felesleges alibi bölcsész tárgyak, mint filozófia, ami egyik szakomhoz sem illett úgy igazán, vagy amikor az alapszakomra fejpénz miatt baromi sok embert vettek fel, ami miatt éhezők viadala volt szemináriumokra bejutni, mert kevesebb hely volt, mint emner, meg ami miatt nagyon alacsony volt jó eredménnyel is az ösztöndíj, vagy éppen a lehetetlen időpontokban levő tanórák).
6/8 anonim válasza:
Szerettem, de már más területen dolgozom (sima OKJ szakmával), sokkal jobban érzem ebben magam, jobban is keresek, és a saját magam főnöke vagyok. De amúgy szerettem a szakom, az érdeklődés most is megvan részemről, de tíz év elég volt.
7/8 anonim válasza:
Anno az ELTE-n jártam egy évet német szakra, nem jött be. Utána pár évvel később mérnök infora jártam az OE-n. Ott is rájöttem kb félidőben, hogy nincs kedvem folytatni. Aztán azóta alapképzésen végeztem agrármérnök szakon, és mesteren pedig kertészmérnökin. Ezeket szerettem, sőt még PhD-n is gondolkodtam, de látván az egyetemi állapotokat, pár év alatt elillant az ilyen irányú motivációm.
8/8 anonim válasza:
A BSc-met szerettem.
Aztán voltam egy külföldi MSc-n ugyanolyan szakon (ez nem tetszett, fél éven belül otthagytam)
Most egy itthoni MSc-re járok, más egyetem, más kar, de releváns, illetve nem nappalira. Ez tragikus. Egyszerűen elkeserítően alacsony a színvonal. Nem hagytam ott, mert ingyen papír meg igyekszem valamit kihozni belőle és minimális effort-ot igényel (illetve a munkahelyem támogatja).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!