Csak nekem furcsa ha meghal egy külföldi hiresség sokan siratják én meg azt se tudom ki volt?
Nem fura, sőt, ez lenne a normális.
Viszont sokan annyira kötődnek érzelmileg ezekhez a hirességekgez, hogy úgy érzik, hogy ismerik is őket, így pedig egy "ismerősüket" vesztik el, ha meghal az adott híresség.
Ők tudták ki volt, szerették a munkásságát, sajnálják.
Én se tudom ki volt xy facebook iamerősöm apja/nagyanyja/kedvenc tanárja, de mégse csodálozok ha feltölti a fejete gyertyás képet és síratja.
Ezek a hírek azoknak szólnak, akik tudják, hogy ki volt az illető, amíg élt. Azoknak szólnak, akik tudják mivel foglalkozott, mit alkotott, miben jeleskedett az élete során. Azoknak szól, akiket ugyanaz a témakör érdekel valamilyen szinten, mint ami az elhunyt hírességet érdekelte.
Te meg biztos ismersz olyan személyt vagy hallottál már olyan hírességről, akit te sajnálnál, ha meghalna, mások meg még nem is hallottak róla soha. Mindenkinek más az érdeklődési köre (zenében, sportokban, tudományokban, vallásban, csillagászatban, orvostudományban, űrkutatásban stb.) így mindenki más hírességeket ismer, más hírességek létezéséről tud, attól függően, hogy kit milyen témák, milyen témakörök érdekelnek, mivel foglalkozik gyakrabban. Nem tudhat mindenki mindenkiről. Így vannak olyanok, akiket megérintenek egyesek halálhíre, mások meg nem is hallottak még róla soha. Ez a természetes. Én is napi szinten olvasok olyanok haláláról, akikről soha életemben nem hallottam (pl. amerikai zenészek, kisebb filmrendezők stb.). Ezzel mindenki így van. Akiről pedig még soha nem is hallottál, annak nyilván nem ráz meg a halálhíre.
És most utólag olvasd el még egyszer a válaszom elejét. Ezek a hírek nem neked vagy nem nekem szólnak. Hanem azoknak, akik tudják ki volt az illető. Hogy ők értesüljenek a halálhíréről.
A többieknek nem sok vizet zavar egy ilyen hír. Viszont őket meg más hírességek halálhíre fogja jobban lesújtani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!