Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mikortól idős valaki?

Ignis Subdialis kérdése:

Mikortól idős valaki?

Figyelt kérdés
Nem tankönyvi definíció érdekel, hanem hogy Te mikortól sorolsz valakit ide.

okt. 5. 00:51
A kérdező szavazást indított:
Negyvenes éveitől (én még nem értem el)
Ötvenes éveitől (én még nem értem el)
Hatvanas éveitől (én még nem értem el)
Hetvenes éveitől (én még nem értem el)
Nyolcvanas éveitől (én még nem értem el)
Negyvenes éveitől (én már benne járok/elmúltam)
Ötvenes éveitől (én már benne járok/elmúltam)
Hatvanas éveitől (én már benne járok/elmúltam)
Hetvenes éveitől (én már benne járok/elmúltam)
Nyolcvanas éveitől (én már benne járok/elmúltam)
44 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
35%
6 éves kortól.Akkor kezdődik a kényszerített a kötelező iskola.Onnantól kezdve csak rabolják az ember idejét.
okt. 5. 03:56
 2/13 anonim ***** válasza:
51%

Amikor az illető annak érzi magát.

Volt, hogy 19 évesen nagyon öregnek éreztem magam, és napokig depressziós voltam (csókolommal köszönt egy kislány).

És volt, hogy egy héten keresztül csak napi 1-2 órát tudtam aludni (családi okok miatt), mikozben nappal 12 órás műszakban dolgoznom is kellett. Akkor, amikor vége lett annak a hétnek, akkor úgy éreztem, hogy legalább 100 éves vagyok (32 voltam).

Van most egy szomszédom, aki 72 évesen fut minden nap 5 km-t, ha esik, ha fúj, ha havazik, ő megy futni.

Jimmy Carter most volt 100 éves, de tiz évvel ezelőtt még házak építésében vett részt (fizikai munkásként) humanitárius szervezettel karöltve.

Szerintem nem az életkor határozza meg, hogy valaki idős-e, idősnek érzi-e magát. A "Hetvenes éveitől (én még nem értem el)"-re szavaztam.

okt. 5. 05:45
 3/13 anonim ***** válasza:
0%

"Ha bármikor kicsinek, értéktelennek, elesettnek vagy depressziósnak érzed magad, emlékezz arra, hogy egyszer te voltál a legügyesebb és a leggyorsabb sperma a csapatodban!"

Régi szép idők...😇🤣

okt. 5. 06:21
 4/13 anonim ***** válasza:
20%
Nálam ez függ a saját életkoromtól. Amikor 20 éves voltam, akkor az 50-60 közötti is idősnek számított. Most 50 leszek hamarosan, és a 70-81 közöttit érzem idősnek.
okt. 5. 06:48
 5/13 anonim ***** válasza:
Szerintem is egyénenként változó, van, aki már ötvenes éveire úgy elhagyja magát vagy lerobban egészségileg, hogy annak tekintem. Van, aki meg hetven körül is fitt és nem kelti egy idős ember benyomását. Nagy általánosságban nézve a nyugdíjkorhatár betöltése után annak számít valaki.
okt. 5. 08:16
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Egyénfüggő, ahogy mások is írták. Aki nem sportol, egészségtelenül él, az már 50 körül is rottyon van. Más meg 70 évesen még flyboardozni meg futni jár (ismerek ilyet). Megint más annyi idősen már csak a tévét nézi.
okt. 5. 09:18
 7/13 anonim ***** válasza:
18%
Kb 30-tól
okt. 5. 09:32
 8/13 anonim ***** válasza:
8%
7-essel reszben igaz, mert nezzuk a sportolokat, 3 - 5 ev es vege a karriernek. Aranykoruk volt olyan 23, 25 ~ 33 eves korig, de utana hat meg lehet jatszani (ronaldo, most lehet leszavazni), de az mar az egeszseg kategoriaba tartozik, figyelni kell mar a fiziologiara sajnos, idoskorban nagyon megbanja az ember. Reszben ezert is idos mar az ember ha mar figyelni kell az idoskori panaszokra. De lehet sorolni cukorbetegseg meg ilyenek. Raktol kezdve barmi, amikor kozli az onkologus, hogy igazabol le lehet elni 50 evet is, valaki csak 2 evig birja, de Onnel jol nez ki, aztan elered az 50-et, es kozlik, hogy ez a szint mar terminalis. Az hogy ki mennyire oreg, ezt szerintem igy nem lehet beloni. Regen 30 evesen mar csoda volt, hogy elt valaki. Most mar csoda, ha valaki megeli a 96-ot mint ferfi, holnap meg csoda lesz ha valaki megeli a 811 evet.
okt. 5. 09:50
 9/13 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
65%

Én egy kicsit leegyszerűsítem a dolgokat kerekítéssel, de a statisztikák is azt mutatják, hogy az ember 20-25 éves korára fejlődik ki teljesen, a várható élettartam pedig 75 körül mozog.

Ergo statisztikailag a kifejlett korod utolsó harmada kb. 60-nal kezdődik. Egy újabb tanulmány is megállapította, hogy 60 körül jelentősen megváltozik az ember teste.

Persze ahogy a többiek írták, egyénenként eltér attól függően, hogy mit "hozott" a felmenőiből és hogy milyen életet él.

okt. 5. 11:14
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
A szavazásból kiderül, hogy akármennyi éves is a többség, nem érzi magát idősnek, hanem az mindig valami jövőbeli dolog marad számára. :)
okt. 5. 21:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!