Mikortól idős valaki?
Amikor az illető annak érzi magát.
Volt, hogy 19 évesen nagyon öregnek éreztem magam, és napokig depressziós voltam (csókolommal köszönt egy kislány).
És volt, hogy egy héten keresztül csak napi 1-2 órát tudtam aludni (családi okok miatt), mikozben nappal 12 órás műszakban dolgoznom is kellett. Akkor, amikor vége lett annak a hétnek, akkor úgy éreztem, hogy legalább 100 éves vagyok (32 voltam).
Van most egy szomszédom, aki 72 évesen fut minden nap 5 km-t, ha esik, ha fúj, ha havazik, ő megy futni.
Jimmy Carter most volt 100 éves, de tiz évvel ezelőtt még házak építésében vett részt (fizikai munkásként) humanitárius szervezettel karöltve.
Szerintem nem az életkor határozza meg, hogy valaki idős-e, idősnek érzi-e magát. A "Hetvenes éveitől (én még nem értem el)"-re szavaztam.
"Ha bármikor kicsinek, értéktelennek, elesettnek vagy depressziósnak érzed magad, emlékezz arra, hogy egyszer te voltál a legügyesebb és a leggyorsabb sperma a csapatodban!"
Régi szép idők...😇🤣
Én egy kicsit leegyszerűsítem a dolgokat kerekítéssel, de a statisztikák is azt mutatják, hogy az ember 20-25 éves korára fejlődik ki teljesen, a várható élettartam pedig 75 körül mozog.
Ergo statisztikailag a kifejlett korod utolsó harmada kb. 60-nal kezdődik. Egy újabb tanulmány is megállapította, hogy 60 körül jelentősen megváltozik az ember teste.
Persze ahogy a többiek írták, egyénenként eltér attól függően, hogy mit "hozott" a felmenőiből és hogy milyen életet él.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!